Adviezen

Spieren die in een overbruggingsoefening worden gewerkt

Spieren die in een overbruggingsoefening worden gewerkt


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een brug is een oefening op beginnersniveau die gericht is op spieren in je buik, billen en heupen. Zonder extra apparatuur kun je met deze basisbeweging bijna een dozijn spieren trainen. Wanneer u een standaardbrugoefening doet, richt u zich voornamelijk op uw rectus abdominis en uw gluteus maximus. Als je de uitdaging wilt vergroten, voeg dan een stabiliteitsbal toe.

Primaire spieren

Je rectus abdominis loopt van je schaambeen tot je vijfde, zesde en zevende rib. Als je denkt aan six-pack abs, stel je je deze spier voor. Het schakelt in wanneer u uw romp buigt of draait.

Je gluteus maximus is een van de drie spieren die je bilspieren vormen. Het is je grootste bilspier en is verantwoordelijk voor de vorm van je bilspier. Het begint in je bekken, strekt zich diagonaal uit over je bil en maakt verbinding met je dijbeen. Het grijpt aan wanneer u uw heup strekt, uw been roteert of uw been naar uw lichaam beweegt.

Secundaire Spieren

Tijdens een brug rekruteer je bijna een half dozijn spieren om als stabilisatoren te fungeren. Je erectorspinazie, die langs je wervelkolom loopt, grijpt in om je wervelkolom recht te maken. Je dwarse buik, die fungeert als een korset rond je buik, grijpt in om je kern te stabiliseren. Je gluteus medius en minimus, de andere twee spieren in je gluteus, stabiliseren je bekken zodat het niet doorhangt. Je hamstrings, die langs de achterkant van je dijen lopen, buigen je knieën en strekken je heupen. Je heup adductors, die van je bekken naar je dijbeen lopen, helpen bij het buigen en strekken van je heup.

Juiste vorm

Om ervoor te zorgen dat u al deze spieren op de juiste manier inschakelt, voert u de glute-brug met de juiste vorm uit. Begin door met de voorkant naar boven op de vloer te liggen. Buig je knieën en plaats je voeten plat op de vloer op ongeveer 8 tot 10 centimeter afstand van je bilspier. Span je buikspieren aan, adem uit en til je heupen naar het plafond. Druk je hielen in de vloer voor extra stabiliteit. Til op tot je een rechte lijn van je schouders naar je knieën creëert. Laat je rug niet te veel buigen. Geleidelijk lager naar de startpositie en herhaal.

Het moeilijker maken

Als je nog meer spieren wilt trainen en je lichaam verder wilt uitdagen, pak dan een stabiliteitsbal. Door de brug te slaan op een stabiliteitsbal, richt je je voornamelijk op je erector spinae, rectus abdominis, transversale abdominis, gluteus maximus en obliques. Stabiliserende spieren zijn onder andere je gluteus minimus en medius, quadriceps, hamstrings en adductoren. Om deze beweging correct te doen, ga je op de grond liggen met je voeten op de bovenkant van de bal. Ze moeten een paar centimeter uit elkaar liggen en je enkels moeten licht gebogen zijn. Betrek je kern en til je heupen van de vloer. Je hakken drukken tegen de bal. Til tot je een rechte lijn van je schouders naar je enkels creëert. Geleidelijk lager naar de startpositie en herhaal.Opmerkingen:

 1. Dayveon

  Ik heb nagedacht en deze zin verwijderd

 2. Lutz

  Gefeliciteerd, briljant idee en tijdig

 3. Tierney

  Ik weet zeker dat dit een vergissing is.

 4. Fynbar

  Ja inderdaad. Ik ben het eens met al het bovenstaande. We kunnen over dit thema communiceren. Hier of op PM.

 5. Tule

  Fascinerend! Ik kan gewoon niet begrijpen hoe vaak de blog wordt bijgewerkt?Schrijf een bericht