Adviezen

Welke spieren werkt een Chin-Up Palms in & Palms Out?

Welke spieren werkt een Chin-Up Palms in & Palms Out?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Chin-ups, pullups en pulldowns zijn samengestelde oefeningen die de rug- en armspieren trainen. Chin-ups en pullups zijn niet alleen veelzijdige oefeningen die alleen met lichaamsgewicht kunnen worden uitgevoerd, maar ze kunnen ook de atletische prestaties verbeteren en blessures voorkomen. Variërende handpositie en greepbreedte voor deze oefeningen benadrukt verschillende spiergroepen. Vermijd extreem brede grepen omdat deze uw bewegingsbereik beperken en overmatige druk op uw schouders uitoefenen.

Kin omhoog

De uitgangspositie voor een kin-omhoog is staan ​​en reiken naar boven om een ​​stang met rechte armen in een onderhandse of gesuperineerde greep te pakken, met je handpalmen in de richting van je hoofd. De belangrijkste spiergroepen die worden gebruikt voor kin-ups zijn de latissimus dorsi-rugspieren en biceps brachii-armspieren, maar andere rug-, arm- en schouderspieren helpen de lats. In vergelijking met pullups gebruiken kin-ups de borstspieren meer aan het begin van de beweging en concentreren de biceps en onderarmen iets meer. Een smallere grip benadrukt de biceps meer en een bredere grip, de rugspieren.

Optrekken

Het verschil tussen een pullup en een kin-up is dat een pullup een bovenhandse of geprononceerde greep gebruikt waarbij je handpalmen van je lichaam af kijken. Pullups gebruiken de borstspieren minder voor het initiëren van de beweging en vertrouwen minder op de biceps en vertrouwen meer op de lagere trapeziusspieren dan kin-ups. Pullups, vooral als ze met een brede grip worden gedaan, zijn ook beter voor het verbeteren van ronde schouders.

Neutral Grip Pull-up

Plaats voor een neutrale of parallelle grip pullup, uw handen zodat uw handpalmen naar elkaar toe gericht zijn. Een neutrale grip gebruikt bovenrugspieren zoals de rhomboids iets meer dan gewone pullups of kin-ups. Een neutrale grip benadrukt de schoudergewrichten minder dan andere handposities voor deze oefeningen, dus het heeft de voorkeur voor mensen die zich zorgen maken over schouderpijn of letsel.

Chin-up- en pullupvariaties

Als je problemen hebt om een ​​enkele pullup of kin-up met een goede vorm te voltooien, gebruik dan een geassisteerde pullup-machine of voer lat pulldowns uit op een hoge pulley-machine om je rug- en armspieren op te bouwen. Als alternatief, als gewone pullups of chin-ups te gemakkelijk zijn geworden, in plaats van zich op extra reps te stapelen, doe dan gewogen kin- of pullups met behulp van een gewichtsriem, enkelgewichten of een gewichtsplaat of halter tussen je dijen.