Adviezen

Welke spieren versterkt het hangen aan een balk?

Welke spieren versterkt het hangen aan een balk?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Organisaties zoals de President's Challenge en Mariniers gebruiken de lat als een test voor kracht en uithoudingsvermogen van het bovenlichaam. Hoewel het geen typische krachtoefening is, versterkt de balkophanging spieren in je rug en armen. De specifieke spieren die worden versterkt, zijn afhankelijk van het type hang dat u uitvoert. Omdat u niet actief beweegt tijdens de balkstang, zijn uw trainingsresultaten beperkt tot de gewrichtshoeken die tijdens de oefening worden gehandhaafd.

Hang Grip

Ongeacht je lichaamspositie werkt het hangen aan een balk je grijpspieren, die zich aan de binnenkant van je onderarmen bevinden. Het versterken van je grip door aan een balk te hangen, helpt je zwaardere gewichten vast te houden voor oefeningen zoals deadlifts, wanneer je grip vermoeid kan raken voor de doelspieren. Een sterke grip is ook van vitaal belang voor het uitvoeren van dagelijkse taken, zoals het openen van een pot en sportactiviteiten.

Hang met gebogen arm

Bij het uitvoeren van een gebogen arm hangen je ellebogen gebogen, hangen je benen direct onder je romp, je borst is dicht bij de stang en je kin boven de stang. Dit is de stijl van de balk die het meest wordt gebruikt voor fitness-testdoeleinden. Het werkt je biceps, rug- en schouderspieren. Een onderhandse greep - wanneer uw handpalmen naar het plafond zijn gericht - grijpt uw ​​biceps meer aan dan een bovenhandse greep.

Rechte arm hangen

Als u met uw lichaam volledig ontspannen hangt - uw ellebogen volledig gestrekt en uw schouders naar uw oren worden geheven - richt de hangende arm zich voornamelijk op uw grijpspieren. Trek de schouderbladen naar elkaar toe en naar beneden om de spieren van je rug te activeren. Dit plaatst uw schouders in een neutrale positie en trekt ze naar beneden en weg van uw oren. Houd een lichte buiging in uw ellebogen om de spanning op de spieren te concentreren en niet op de gewrichten. Deze stijl van bar hang grijpt vooral je rugspieren aan, maar werkt ook je arm- en schouderspieren.

Overwegingen

Ophangen aan een balk werkt de spieren door statische spanning, ook wel een isometrische contractie genoemd, wat betekent dat de spier samentrekt zonder de lengte te veranderen. Isometrische training versterkt de spieren onder de specifieke hoek van het gewricht dat tijdens de training wordt gehandhaafd. Het versterkt de spier niet door zijn volledige bewegingsbereik. Hefwerktuigen gebruiken isometrische training om knelpunten te doorbreken. Als u bijvoorbeeld een pull-up probeert en merkt dat u worstelt op het punt waarop uw ellebogen net breder zijn dan een hoek van 90 graden, oefen dan een balk in deze hoek om de spieren te versterken.