Adviezen

Welke spieren zijn betrokken bij buikligoefeningen?

Welke spieren zijn betrokken bij buikligoefeningen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De dumbbell-gevoelige rij is een samengestelde oefening die de meeste spieren van de rug traint. Gebruik deze beweging uitwisselbaar met gebogen rijen of kabelrijen omdat deze dezelfde spieren raakt. Deze oefening is misschien niet comfortabel voor mensen met een grote borst of buik.

Omschrijving

Om een ​​gevoelige rij te doen, ga je naar een gewichtsbank zodat je lichaam er loodrecht op staat. Leg je borst op een gewichtsbank met je benen uitgestrekt achter je. Reik naar beneden en pak de halters op die je onder de bank hebt geplaatst. Je zou je armen volledig moeten kunnen strekken zonder dat de halters de vloer raken. Buig de ellebogen om je bovenarmen langs je romp omhoog te trekken. Stop wanneer je bovenarmen achter je rug liggen en keer dan terug naar een rechte positie met de schouders naar beneden.

Spieren

De gevoelige rij gebruikt meerdere spieren in synergie. De middelste en bovenste delen van de trapezius, een driehoekige spier van de bovenrug en de rhomboids die werken om de schouderbladen terug te trekken, worden geactiveerd. De brede latissimus dorsi-spier die zich achter de ribben uitstrekt, wordt ook tijdens de buikligging gebruikt. Kleinere spieren die de schouder mobiliseren, waaronder de achterste deltoïde, infraspinitus, teres major en teres minor helpen bij de knijpende achterwaartse beweging. De spieren van de onderarm, de brachialis en brachioradialis, worden gebruikt als u het gewicht vasthoudt en de borstspier major van de borst - met name het onderste gedeelte - helpt u het gewicht onder controle te houden tijdens de verlagingsfase van de beweging. De biceps en triceps van de bovenarmen helpen bij het stabiliseren van de gewrichten tijdens het roeien.

Aanwijzing

Als u altijd dezelfde variatie van de rij doet, biedt de gevoelige rij variatie door de spieren vanuit een iets andere hoek te richten. De gevoelige rij kan voor sommige mensen met rugpijn ook comfortabeler zijn dan een over de rij gebogen halter. Je kunt ook beide kanten van je rug tegelijkertijd tijdens de buikligging werken, wat je training versnelt.

Alternatieven

Als u geen trainingsbank hebt of als u het oppervlak van de bank te hard tegen uw romp vindt, kunt u een stabiliteitsbal gebruiken. Ga liggen over de bal met je tenen gestut in de vloer en je benen recht terwijl je met de gewichten roeit. Halter gebogen over rijen, halter gebogen over rijen, kabelrijen, hefboom-machine rijen en weerstandsbandrijen zijn andere alternatieven als u de buikligging niet kunt doen.Opmerkingen:

 1. Wayde

  Interessant. Meningen waren verdeeld. ik zal het bekijken

 2. Onslow

  Naar mijn mening heeft iemand een brief Alexia :)

 3. Roka

  Dus het gebeurt. We zullen deze vraag onderzoeken.

 4. Kajikora

  Wat een mooie zin

 5. Akilar

  Great, this is a funny answer

 6. Chaga

  Een antwoordverzoek - geen probleem.Schrijf een bericht