Adviezen

Welke spieren oefenen Pogo-sticks uit?


De pogo-stick, uitgevonden in 1918, werd extreem populair in de jaren 1920, maar is sindsdien in populariteit afgenomen. Het voelt misschien een beetje gek om rond te stuiteren op een stok, maar de pogo-stick oefent verschillende grote spiergroepen uit. Als je je huidige routine verveelt, is springen op een pogo-stick misschien een welkome pauze.

Een sterke, gezonde rug

Je rug is de hoeksteen van pogo-stickbewegingen. Terwijl u werkt om uw evenwicht te bewaren, krijgt uw rug een krachtige training en elke beweging die u op de pogo-stick maakt, vereist uw rug om u te helpen stabiliseren. De latissimus dorsi, rhomboids, trapezius en deltoids krijgen allemaal een krachtige training. Concentreer u op het recht houden van uw rug en vermijd draaien aan beide kanten, omdat dit de spieren van uw rug kan verwonden.

Toning Je Kern

Een sterke maag staat op vrijwel iedereen fitness-doellijst en uw buikspieren werken samen met uw rug om u te helpen stabiliseren terwijl u stuitert. Je kunt je buikspieren nog meer trainen door je buikspieren te spannen terwijl je op en neer springt. Je maag bestaat uit vier spiergroepen - de dwarse abdominus, de rectus abdominus, de externe obliques en de interne obliques - en elk van deze spiergroepen krijgt een fatsoenlijke training op een pogo-stick.

Benen klaarmaken

Je benen spelen een belangrijke rol in je vermogen om op de pogo-stick te bewegen. Terwijl je omhoog springt, werk je je quadriceps en kuiten. Landen kan echter zwaar zijn voor je enkels en knieën, dus begin langzaam en bouw geleidelijk je kracht op, vooral als je in het verleden gewrichtsproblemen hebt gehad.

De kont waar je naar hunkert

Als je moe bent van slappe heupen of een strakke, stevige kont wilt, kan een pogo-stick je helpen je doelen te bereiken. De stuiterende beweging werkt uw gluteale spieren en heup adductors. Om de voordelen in dit deel van het lichaam te maximaliseren, moet je je richten op krachtiger stuiteren en hoger worden naarmate je stuitert naarmate je meer ervaring opdoet met de pogo-stick. Houd echter rekening met de veiligheid terwijl u dit doet; u wilt spelen en een adequate training krijgen, zodat u niet valt.