Adviezen

Welke spieren werkt de halterpers met één arm?

Welke spieren werkt de halterpers met één arm?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bij de dumbell-pers met één arm drukt u een schouder boven uw hoofd. Een gewicht boven je hoofd drukken is een traditioneel staaltje kracht en maakt ook deel uit van de Olympische sport. De overheadpers was ooit een op zichzelf staand Olympisch evenement, maar problemen met beoordelen en veiligheid resulteerden in zijn zelfstandige ondergang in 1972. Tegenwoordig maakt de overheadpers deel uit van het Olympische "schone en eikel" -evenement.

De overheadpers

De overheadpers, vaak eenvoudig "de pers" genoemd, kan zittend of staand worden uitgevoerd met behulp van een paar halters of een enkele halter. Het kan ook worden gedaan met behulp van een barbell of kettlebell. Het gebruik van een enkel gewicht verhoogt het aantal spieren dat door deze oefening wordt beïnvloed, omdat u de verleiding moet weerstaan ​​om naar de zijkant te leunen en extra hard moet werken om uw wervelkolom en schouder gestabiliseerd te houden. Voer deze oefening in staande positie uit en nog meer spieren zijn betrokken bij het behouden van uw vorm en evenwicht.

Agonisten

De spieren die het grootste deel van het werk in een oefening doen, worden meestal de agonisten genoemd. In de éénarmpers zijn de agonisten de deltoïden of schouderspieren. Er zijn drie deltoïden: voorste, mediale en achterste. De voorste deltoïde, gelegen aan de voorkant van je schouder, is het meest actief in de eenarmpers. De andere schouderspieren fungeren als helpers in plaats van prime movers.

Synergisten

Spieren die de agonisten helpen, worden synergisten genoemd en kunnen worden beschouwd als secundaire of hulpspieren. De belangrijkste synergisten in de éénarmpers zijn de mediale en posterieure deltoïden; de triceps, gelegen aan de achterkant van de bovenarm; de trapezius van de schoudergordel; en de supraspinatus van de rotatormanchet. Deze secundaire, kleinere spieren zijn vaak degenen die het eerst vermoeid raken bij het uitvoeren van eenarm-persen. Je zult weten dat je vermoeidheid bereikt wanneer je je arm niet langer volledig boven je hoofd kunt uitsteken.

Fixators

Fixators zorgen ervoor dat uw gewrichten goed blijven uitgelijnd, zodat u veilig een oefening of beweging kunt uitvoeren. Als de pers in staande positie wordt uitgevoerd, kunnen al uw beenspieren in deze categorie worden opgenomen, omdat ze samengetrokken moeten blijven om u rechtop te houden. Als u de pers op een oefenbank uitvoert, biedt de bank enige ondersteuning en worden er minder spieren aangesproken.

Zittend of staand, de eenarmige en daarom eenzijdige aard van deze oefening, betekent dat u uw schuine kanten in uw taille, uw wervelkolom en uw rectus abdominus moet gebruiken om uw wervelkolom verticaal te houden en om -zijbeweging terwijl u het gewicht naar boven en naar boven duwt. Als je actief probeert in elke lift te leunen in een poging om meer kracht te genereren, worden deze spieren synergisten in plaats van fixators.

Antagonisten

Antagonisten zijn de spieren die tegen de agonisten zijn en bevinden zich meestal aan de tegenovergestelde kant van hetzelfde gewricht. Voor de overhead halterpers, om uw arm omhoog en boven uw schouderspieren te drukken, moeten de spieren onder uw schouder, namelijk uw latissimus dorsi, of kort gezegd, ontspannen om beweging mogelijk te maken. Dit wordt wederzijdse remming genoemd en is een belangrijk aspect van vrijwel alle menselijke bewegingen.Opmerkingen:

 1. Clennan

  Zeker.

 2. Lincoln

  Ik raad u aan om een ​​site te bezoeken met een grote hoeveelheid artikelen over een thema dat u interesseert. Ik kan de referentie opzoeken.

 3. Jarda

  Geweldig, dit is een waardevol bericht

 4. Xipilli

  de coolste!)Schrijf een bericht