Adviezen

Welke spieren werkt skaten?

Welke spieren werkt skaten?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Skaten, of inline skaten, is een low-impact maar effectieve samengestelde oefening die een verscheidenheid aan spieren werkt. Net als schaatsen, zitten de primaire spieren die je vooruit stuwen in je heupen en benen. Skaten biedt secundaire voordelen aan stabilisatorspieren in je buikspieren en kuiten, maar de belangrijkste spiergroepen zijn je bilspieren, quads, hamstrings en andere spieren in je dijen.

The Glutes

Je gluteale spieren - bestaande uit de gluteus maximus, de gluteus medius en de gluteus minimus - zijn enkele van de grootste en sterkste stabiliserende spieren in je lichaam. Wanneer je skate, helpen deze spieren bij je heupextensie en -abductie. Je strekt je heup uit wanneer je je dij naar achteren beweegt om jezelf vooruit te stuwen, en je heup ontvoert wanneer je je been naar de zijkant uitstrekt om af te duwen.

De Quadriceps

Je quadriceps zijn de lange, krachtige spieren die zich langs de voorkant van je dij uitstrekken van je bekken tot je knieschijf en ze spelen een rol bij zowel heup- als knieflexie. Elke keer dat je je been naar voren brengt, doe je aan heupflexie, waardoor je dij dichter bij je buik komt. Je quads werken ook om je knie te verlengen en recht te maken, wat gebeurt op het moment dat je afzet.

De Hamstrings

Je hamstrings zijn de spieren die langs de achterkant van je dij lopen, van je bekken tot je knie, en ze activeren wanneer je je knie buigt. Elke keer dat je je knie buigt om een ​​stap vooruit te zetten of je voet terug schopt nadat je een uitgestrekt been hebt geduwd, trekken je hamstrings samen.

De heupflexoren

Je heupflexoren, of iliopsoas, zijn de spieren die zich uitstrekken van je onderste wervelkolom, door je bekken en naar je dijen. Ze bestaan ​​uit twee primaire spieren: de iliacus en de psoas major. Deze spieren werken om je dijen op te tillen, samentrekken en loslaten bij elke stap.

De ontvoerders en adductoren

Je ontvoerders zijn de kleine spieren die langs je buitenste dij lopen en met de bilspieren werken om je dij naar buiten te bewegen. Deze spieren trekken samen telkens wanneer u uw benen zijwaarts strekt om af te duwen. Je adductoren zijn de spieren in je dijbeen die je dijen weer naar binnen brengen. Deze spieren activeren elke keer dat u klaar bent met duwen en brengen uw benen terug onder u.