Adviezen

Welke spieren doen squats?

Welke spieren doen squats?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Squats zijn een ideale aanvulling op je krachttrainingsroutine omdat ze verschillende spiergroepen tegelijkertijd trainen. De oefening vereist niet veel ruimte of apparatuur, dus het kan thuis worden gedaan. Sommige mensen houden halters vast terwijl ze hurken om de uitdaging voor hun spieren te vergroten. Praat met uw arts voordat u squats aan uw routine toevoegt.

Hurktechniek

Om een ​​squat te doen, ga je staan ​​met je voeten op heupbreedte uit elkaar, en je armen losjes hangend langs je lichaam. Span uw buikspieren aan en laat uw lichaam langzaam zakken alsof u op een stoel gaat zitten. Stop wanneer uw knieën een hoek van 90 graden bereiken en zorg ervoor dat u uw knieën niet voorbij uw enkels uitstrekt, wat letsel kan veroorzaken. Houd de positie een seconde of twee vast en duw je lichaam terug naar de startpositie om een ​​herhaling te voltooien. MayoClinic.com stelt een set van 12 tot 15 herhalingen voor, twee of drie keer per week.

Benen

Je lichaam op en neer duwen tijdens een squat activeert veel van de spieren in je boven- en onderbenen. Je quadriceps en hamstrings zijn twee primaire spieren die tijdens squats worden gewerkt. Je zult waarschijnlijk die spieren voelen werken terwijl je op en neer hurkt. Door squats op te nemen in je krachttrainingsroutine worden de spieren in je dijen en kuiten strakker en beter gedefinieerd.

Zitvlak

De gluteus maximus houdt je gestabiliseerd en helpt je lichaam omhoog en omlaag te brengen tijdens squats. Elke keer dat u naar de beginpositie duwt, worden de bilspieren geactiveerd, waardoor ze worden gestemd en de spieren in het gebied worden gedefinieerd. Je gluteus maximus is de grootste spier in je rug en regelmatig squats kunnen je achterkant helpen optillen en het gebied afslanken terwijl je bochten maakt.

Terug

Squats werken de erector-spinasspieren, die over de lengte van je wervelkolom lopen. Door deze spieren sterk te houden, worden veel dagelijkse activiteiten eenvoudiger. Het kan ook de prestaties en het uithoudingsvermogen tijdens het sporten en teamsporten verbeteren. Je rugspieren helpen met evenwicht tijdens squats en helpen je lichaam tijdens de oefening op en neer te duwen. Praat met uw arts voordat u squats doet als u een rugletsel heeft.

Arms

Een traditionele squat doet niet veel voor je armen, maar het houden van halters in je handen voegt gewicht toe aan je lichaam, waardoor je spieren harder werken. Als u de gewichten vasthoudt, worden ook uw armspieren geactiveerd, zodat u met één beweging meer spieren kunt richten. Houd een halter in elke hand, met de handpalmen naar uw lichaam gericht en de armen gestrekt. Terwijl je hurkt, til je elke halter op tot borsthoogte en laat je ze zakken terwijl je weer rechtop gaat staan.Opmerkingen:

 1. Winslow

  Ik raad je aan om naar de site te gaan, waar veel informatie over deze vraag te vinden is.

 2. Janson

  Je hebt geen gelijk. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 3. Babukar

  Het lijkt mij nishtyak!

 4. Kaeleb

  Er zit iets in. Thank you very much for the information, now I will not make such a mistake.

 5. Moogum

  I can't take part in the discussion right now - there is no free time. Maar ik zal vrij zijn - ik zal zeker schrijven wat ik denk.Schrijf een bericht