Adviezen

Welke spieren zijn verantwoordelijk voor het naar boven lopen?

Welke spieren zijn verantwoordelijk voor het naar boven lopen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Traplopen is effectief voor cardiovasculaire fitheid en beenspierversterking. Je moet de spieren van de heup, dij en been gebruiken om je heup en knie te buigen terwijl je voet naar de trede gaat, dan om het been recht te zetten en de voet te buigen om je klaar te maken voor de volgende stap.

Je heup buigen

Je heupbuigers buigen je heup en heffen je dij omhoog terwijl je je voet optilt. Het meeste werk wordt gedaan door de iliospoas en rectus femoris spieren, maar de pectineus, sartorius en tensor fascia latae helpen ook. De iliospoas bestaat uit twee spieren: de psoas major en de illiacus. Ze lopen van het heupbot en lage rugbotjes naar de voorkant van je dijbeen. De rectus femoris maakt deel uit van de quadriceps femoris. Het zit vast aan het heupbot en loopt voor de dij naar de knie waar het zich vasthecht aan de quadriceps-pees met de andere quadriceps-spieren.

Je knie buigen

Je kniebuigers buigen je knie terwijl je je voet omhoog brengt naar de trede. De hamstringspieren doen het grootste deel van de buiging, maar een beenspier genaamd de popliteus helpt. De hamstrings omvatten vier spieren: semitendinosus, semimembranosus en de lange en korte koppen van de biceps femoris. De korte kop van de biceps femoris begint op het dijbeen, maar de andere drie hechten zich vast aan het onderste en achterste deel van het heupbot. Alle vier rennen langs de achterkant van je dij om zich te hechten aan het scheenbeen en de fibula, de botten van het onderbeen.

Je been strekken

Je strekt je heup en knie uit terwijl je je been strekt. De heupextensoren omvatten de gluteus maximus en drie van de hamstringspieren: semitendinosus, semimembranosus en de lange kop van de biceps femoris. Je gluteus maximus vormt het afgeronde deel van je bil als het van het heupbot naar het dijbeen loopt. De quadriceps femoris spieren strekken je knie uit.

Plantaire flexie

Plantaire flexie is de beweging die u maakt terwijl u de bal van uw voet in de trede duwt en uw hiel omhoog brengt. Twee kuitspieren plantair buigen je enkel: de gastrocnemius en de soleus. De gastrocnemius hecht zich aan de onderkant van het dijbeen en de soleusspier hecht zich aan de bovenkant van het scheenbeen en de fibula. De spieren smelten samen om de achillespees te vormen die zich aan de achterkant van je hiel hecht. Drie spieren die van de beenderen naar de tenen lopen, helpen ook de enkel van de plantair te buigen. Ze zijn de flexor hallucis longus, de flexor digitorum longus en de tibialis posterior.