Adviezen

De spieren gebruikt tijdens een rukoefening

De spieren gebruikt tijdens een rukoefening


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De snatch is een krachtheffende oefening waarbij je snel en krachtig een halter van de vloer naar het hoofd trekt in één beweging. Het is een explosieve oefening die je hartslag verhoogt en verschillende spieren in je boven- en onderlichaam traint.

Gluteus Maximus

De gluteus maximus is de grootste van de drie gluteale spieren en is de primaire beweger van heupextensie. Deze spier werkt tijdens de eerste beweging van de stang van de vloer en opnieuw tijdens de laatste stap van de oefening terwijl u uw heupen uitstrekt om in de volledig rechtopstaande positie te staan.

Hamstrings

De hamstrings zijn een groep spieren aan de achterkant van de dij die bestaan ​​uit de semimembranosus, semitendinosus en biceps femoris. Deze spieren werken samen om de knieën te stabiliseren en te buigen en de heup te verlengen. Tijdens een ruk worden de hamstrings gebruikt om je knieën te buigen terwijl je naar de bar hurkt, en een beetje gebruikt om de knieën opnieuw te buigen tijdens de "schep" -fase en opnieuw tijdens de "vang" -fase. De hamstrings werken ook constant tijdens de oefening om je kniegewrichten te stabiliseren. Ten slotte werken deze spieren samen met de gluteus maximus om de heupen te verlengen tijdens de eerste trekking en de laatste stand.

Quadriceps

De quadriceps-spieren worden tijdens het trekken intensief bewerkt om de knieën uit te breiden en te stabiliseren. De vastus lateralis, vastus intermedius, vastus medialis en rectus femoris vormen de quads en worden tijdens de initiële trekkracht, de vangst en de laatste staande beweging van de trekoefening gebruikt om de knieën te verlengen.

Kalveren

De gastrocnemius- en soleusspieren van de kuiten worden gebruikt om de voet plantair te buigen. Deze beweging vindt plaats tijdens de tweede trek aan de snatch wanneer u krachtig omhoog springt en uw hielen van de vloer tilt.

Trapezius en deltoids

De trapezius en deltoïden zijn de primaire spieren van het bovenlichaam die tijdens een ruk worden gebruikt. Deze spieren worden gebruikt tijdens de eerste trek van de snatch om de schouders en schouderbladen te stabiliseren. De trapezius wordt tijdens de tweede trekfase opnieuw gebruikt om de schouders omhoog te halen. De deltoids en trapezius werken samen om je lichaam onder de stang te trekken en vervolgens de stang te vangen en te stabiliseren.Opmerkingen:

 1. Ion

  Wat een zin ... super

 2. Barr

  En dat zouden we doen zonder jouw opmerkelijke idee

 3. Skeat

  Naar mijn mening begaat u een fout. Ik kan de positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen communiceren.

 4. Connacht

  Ik ben het ermee eens, de zeer goede informatie

 5. Terciero

  is absoluut niet tevreden met het vorige berichtSchrijf een bericht