Adviezen

Welke spieren worden gebruikt bij het schoppen van een bal?

Welke spieren worden gebruikt bij het schoppen van een bal?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Schoppen is een cruciale vaardigheid in een scala aan sportieve en atletische activiteiten. Voetbal, Amerikaans voetbal en rugby vereisen schoppen als onderdeel van routinematig spelen en activiteiten zoals vechtsporten vertrouwen op zowel aanvallende als verdedigende trappen tijdens het sparren. Juiste betrokkenheid van verschillende spiergroepen zorgt voor effectief trappen dat zowel krachtig als nauwkeurig is. Het trainen van de spiergroepen die bij het trappen betrokken zijn, vermindert ook de kans dat u tijdens het trappen een blessure ervaart door de juiste vorm en opvolging te ondersteunen.

Voorbereiding

Voorbereiding om een ​​bal te trappen vereist een veilige beplanting van de stabiele voet en verlenging van de been- en enkelspieren van de trapvoet. Bij zowel een lopende als stationaire nadering moet de niet-schoppende of stabiele voet dienen als het aardingspunt van het lichaam. De spieren van de romp, inclusief de buikkern en de rugspierspieren, dienen als stabiliserende spieren om het evenwicht tijdens de trap te behouden. De heup van de trapvoet strekt zich uit en grijpt de bijbehorende gluteale spieren aan. De spieren van beide knieën buigen door de hamstrings om de stabiele voet te buigen en de schopvoet terug te trekken. De schoppende enkel buigt ook om de schoppende voet terug te trekken ter voorbereiding op contact met de bal.

The Kick

Als de spanning eenmaal is vastgesteld door de spiergroepen van de trapvoet, zet de trapbeweging verlengingsbewegingen om in buigbewegingen en vice versa. De iliopsoas van de schoppende heup buigen terwijl het been naar voren beweegt om contact te maken met de bal. De overwegend betrokken spiergroep van de knie gaat over van de hamstrings naar de quadriceps naarmate de spieren zich uitstrekken. De enkel blijft echter meestal in een gebogen positie tijdens de voorbereidings- en schopfasen. Tijdens de trap blijven de kernspieren stabiel, hoewel de schouder tegenover het trapbeen bezig is met horizontale adductie door de biceps, voorste deltoïde en borstspieren.

Follow-Through

Nadat contact is gemaakt met de bal, gaat het voorwaartse momentum verder in de vorm van een follow-through. Een abrupt einde van de beweging brengt de bij de trap betrokken spieren in gevaar voor letsel, en voortdurend contact met het doel geeft meer kracht en verhoogt de snelheid en afstand. In het vervolg grijpt de heup gecoördineerd met de trapvoet de hamstrings, gluteale spieren en quadriceps aan in een gecoördineerde handeling van extensie, rotatie en abductie die het lichaam zachtjes in de richting van de trap draait. De schopknie keert ook terug naar een gebogen toestand ter voorbereiding op het terugkeren naar een neutrale positie.

Deskundig inzicht

Hoewel de trapvoet het grootste deel van de actie ervaart tijdens het trappen, is de rol van de stabiele voet en de heup aanzienlijk, vooral met betrekking tot de richting van de bal. Een 2000-onderzoek naar de biomechanica van schoppen bepaalde dat de balrichting wordt bepaald door de positie van de steunvoet en uiteindelijk door de heuppositie bij balcontact. Voor atleten benadrukt de bevinding het cruciale belang van juiste plaatsing en hengelen van de stabiele plantvoet bij nauwkeurig, gericht trappen. Het rapport ontdekte ook dat de heupflexorgroep en knie-extensoren verantwoordelijk waren voor het voorkomen van overextensie van het schoppende been in zowel het trekken van het been in voorbereiding als na de schop tijdens de follow-through.Opmerkingen:

 1. Stigols

  Een thema, ik vind het leuk :)

 2. Nawfal

  Je hebt helemaal gelijk. Daar is iets aan, en het is een geweldig idee. Ik ben klaar om je te steunen.

 3. Rainier

  Goed gedaan, dit briljante idee is zo ongeveer

 4. Saville

  Prompt, waar voor mij om er meer over te leren?

 5. Adorjan

  Volgens mij heb je het mis. Laten we dit bespreken. E-mail me op PM, we praten.

 6. Aegeus

  de zeer interessante gedachte

 7. Deems

  Mijn excuses, maar naar mijn mening heb je niet gelijk. Ik kan de positie verdedigen.

 8. Duzuru

  Het is interessant om in theoretische termen te lezen.Schrijf een bericht