Adviezen

Spieren gebruikt in de Thoracolumbar Side-Bend Stretch

Spieren gebruikt in de Thoracolumbar Side-Bend Stretch


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De throracolumbale zijwaartse rek is een effectieve beweging voor het strekken van de spieren die langs de zijkanten van uw romp lopen. Deze rek wordt beschouwd als een statische rek waarin u de doelspier of -spieren gedurende een bepaalde tijd, meestal 30 seconden, in een uitgerekte positie houdt. Voer statische rekoefeningen alleen uit nadat u de betrokken spieren voldoende hebt opgewarmd.

Techniek

Om de thoracolumbale zijbochtrek goed uit te voeren, moet u staan ​​of zitten met uw romp lang. Strek je armen boven je hoofd en verweven je vingers met je handpalmen naar buiten gericht. Houd je armen recht, adem uit en leun vanaf de taille naar links. Leun alleen zo ver als je comfortabel kunt zonder je torso te draaien. Adem diep in terwijl je de stretch minstens 30 seconden vasthoudt. Adem uit en voer de beweging op dezelfde manier uit terwijl je langzaam naar rechts leunt.

Obliques

De obliques, met name de externe obliques, worden uitgerekt tijdens de thoracolumbale zijbocht. De externe obliques zijn de buitenste spieren van de buik en hechten de onderste ribben aan het bekken. Deze spieren werken om je torso te stabiliseren en te roteren en om je van links naar rechts te laten buigen. Hoe verder je naar achteren buigt tijdens het stretchen, hoe meer je schuine kanten vastzitten. De schuine kanten aan de andere kant van de uitgerekte spieren zijn samengetrokken om je romp naar de zijkant te buigen.

Terug

De latissimus dorsi, teres major en tot op zekere hoogte de achterste deltoïde worden gebruikt tijdens de zijwaartse buiging. De latissimus dorsi is een grote rugspier die veel wordt gebruikt tijdens activiteiten zoals pull-ups en rijen. De teres major is een veel kleinere spier die direct boven de latissimus dorsi zit en helpt bij de bewegingen die door de grotere spier worden geproduceerd. De achterste deltoïde bevindt zich aan de achterkant van de schouder en is een krachtbron in de extensie en rotatie van dat gewricht. Hoe verder je arm tijdens het stretchen omhoog en omlaag gaat, hoe meer deze spieren worden geactiveerd.

Serratus Anterior

De serratus anterior is een spier die op een zaag lijkt en het schouderblad aan de ribben hecht. Deze spier is verantwoordelijk voor het dicht bij de borstwand houden van het schouderblad. De serratus anterior wordt uitgerekt terwijl u uw schouderblad tijdens de zijbocht optilt.Opmerkingen:

 1. Raj

  Goed idee

 2. Culann

  Analogen bestaan?

 3. Marwin

  Ik ben gek op hen!

 4. Mooguk

  precies ter zake :)Schrijf een bericht