Info

Basketbaltraining om af te vallen


Afvallen vereist de succesvolle implementatie van verschillende factoren. Een goed dieet, een solide trainingsplan en de wilskracht om alles door te nemen. Maar diëten en trainingsschema's kunnen moeilijk door te kloppen zijn als ze niet interessant genoeg zijn. Door een sport in je trainingsschema voor gewichtsverlies op te nemen, kun je je eraan houden en kun je ook een beter niveau van atletische fitheid bereiken. Basketbal, met een focus op cardio en full-body engagement, is een perfecte sport om af te vallen.

Cardio

Het beste aspect van gewichtsverlies dat een basketbaltraining biedt, is cardio met een hoge intensiteit. Spelen in een competitief of recreatief basketbalteam vereist veel hardlopen en vrijwel constante beweging tijdens een spel. Om je voor te bereiden op de cardio-eisen van het spel, moet je minstens vier of vijf dagen per week hardlopen. Ga het veld op en volg sprinttraining, met lijn-tot-lijn shuttles van mand naar mand. Voer shuttles over de lengte van het veld vier tot zes keer, en over de breedte van het veld acht tot 10 keer. Wissel shuttles over het veld met shuttles over de lengte van het veld. Om je spel te verbeteren en je bovenlichaam te betrekken, oefen je de shuttles terwijl je een bal op en neer over het veld dribbelt.

Krachttraining

Hoewel het een cardio-intensieve sport is, moet je basisniveaus van kracht ontwikkelen om competitief te zijn, zelfs als je recreatief speelt. Lichaamsgewichtoefeningen vertalen zich goed naar prestaties op de baan, en de ontwikkeling van functionele kracht zal uw metabolisme helpen stimuleren, waardoor de snelheid waarmee u gewicht verliest wordt verbeterd. Pushups, pullups, squat stoten, lunges, zijbochten en torso wendingen gebruiken allemaal uw lichaamsgewicht om weerstand te bieden en de meeste van de belangrijkste spiergroepen van uw lichaam aan te trekken. Begin voor pushups met twee of drie sets van minimaal 10 herhalingen. Voor pullups, begin met een enkele set van maximaal 10 herhalingen. voor squat stoten en lunges, zullen drie sets van 10 herhalingen een goed startpunt bieden. Voor zijbochten en torso wendingen, begin met twee sets van 20 herhalingen. Naarmate u sterker wordt, verhoogt u het aantal herhalingen en stelt u vervolgens in om de trainingen uitdagend te houden.

Boormachines

De vorm van een basketbalschot betrekt veel spiergroepen in het lichaam en biedt een solide algehele training wanneer het meerdere keren in de loop van een training wordt gedaan. Van de polsen en armen tot de rug en benen, het grootste deel van het lichaam heeft een belang bij elk schot. Begin elke basketbaltraining met schoten uit de vrije worplijn. Nadat een paar schoten beginnen te zinken, ga je terug naar de bovenkant van de sleutel en ga je verder met schieten. Werk je een weg rond de driepuntslijn en maak foto's vanuit verschillende hoeken. Uw opnameroutine moet 20 tot 30 minuten duren. Ga vervolgens verder met complexere oefeningen, zoals dribbelen van post tot post, om de coördinatie te verbeteren en uw hartslag te verhogen terwijl u uw vaardigheden perfectioneert. Begin met 10 schijven van post tot post tijdens het dribbelen. Rijd in volle vaart naar de basket met de bal en oefen layups. Doe dit gedurende 10 tot 15 minuten. De run-dribbel-en-spring routine biedt een goed afgeronde oefening en is een essentieel onderdeel van het spel.

Overwegingen

Wanneer u uw trainingsniveau verhoogt, zelfs met het doel om gewicht te verliezen, moet u een dieet met voldoende calorieën consumeren om de verhoogde activiteit te ondersteunen. Het drastisch verminderen van uw calorie-inname en tegelijkertijd het verhogen van de calorieën vereist dat een basketbaltraining op uw lichaam uw metabolisme kan vertragen en uw gewichtsverlies kan belemmeren. Eet een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan complexe koolhydraten, gezonde vetten en hoogwaardige eiwitten. Geef uw lichaam voldoende tijd om te herstellen tussen de trainingen door. Probeer voor oefeningen en lichaamsgewichtsoefeningen minstens een dag tussen de sessies door te rusten. Een goed schema begint met cardio, krachttraining en oefeningen op dag 1, cardio en oefeningen op dag 2 en rust op dag 3. Doe op dag 4 cardio, krachttraining en oefeningen, doe dan cardio en oefeningen op dag 5 en cardio alleen op dag 6. Rust volledig op dag 7.