Adviezen

De normale waarden voor hartslag na inspanning


Het hebben van een 'normale' hartslag na de oefening is uiterst belangrijk, omdat een 'normale' hartslag na de oefening 'sterk voorspellend is voor de dood', volgens een studie gepubliceerd door 'The New England Journal of Medicine' op 28 oktober 1999. De belangrijkste hartslag getal is hoe snel uw hartslag daalt tijdens de eerste minuut nadat u klaar bent met trainen. Je hartslag na de training meet ook je conditie.

Train hartslag

Trainen helpt je om je fysieke fitheid, mentale toestand en gewicht te verbeteren, maar het belangrijkste voordeel is de impact op je hart en longen. U moet uw hartslag verhogen tot tussen de 60 tot 85 procent van uw maximale hartslag om de conditie van uw hart en longen te verbeteren, volgens een uitnodiging aan de auteur Dianne Hales. De maximale hartslag van een vrouw is 225 hartslagen per minuut minus haar leeftijd; die van een man is 220 hartslagen per minuut min leeftijd. Daarom moet een 40-jarige vrouw een hartslag hebben van 111 tot 157 hartslagen per minuut, terwijl een 40-jarige man 108 tot 153 moet zijn. De hartslag van een 60-jarige vrouw moet 99 zijn tot 140 hartslagen per minuut, terwijl die van een 60-jarige man 96 tot 136 moet zijn.

Gevaarlijke hartslag

De hartslag na inspanning van mensen in superieure cardiovasculaire conditie neemt sneller af dan mensen met hartproblemen. Een studie van 2.428 patiënten door de Cleveland Clinic Foundation toonde aan dat 120 van de 639 mensen, of 19 procent, met een hartslag die minder dan 12 hartslagen per minuut daalde in de eerste minuut nadat hun training binnen zes jaar na de studie stierf. De kliniek beschouwde dit als een abnormale hartslag. Slechts 93 van de andere 1.789 mensen, of 5 procent, stierven. De mediane daling van de hartslag na de oefening was 17 hartslagen per minuut in de eerste minuut na een training, terwijl ongeveer 25 procent van de patiënten post-oefening hartslag had die meer dan 23 hartslagen per minuut daalde.

Hartslag na de training

Een 40-jarige vrouw met een hartslag van 157 hartslagen per minuut wanneer ze klaar is met trainen, moet een minuut later een hartslag van 145 of minder hartslagen per minuut hebben om een ​​normale hartslag na de training te hebben. Een hartslag na de training die meer dan 23 hartslagen per minuut daalt tot minder dan 134 hartslagen per minuut is superieur. Een 60-jarige man met een hartslag van 96 hartslagen per minuut wanneer hij klaar is met oefenen, moet een minuut later een hartslag van 84 of minder hartslagen per minuut hebben om een ​​normale hartslag na de oefening te hebben. Een hartslag na de training die daalt tot minder dan 73 hartslagen per minuut is superieur.

Geschiktheid

De studie van de Cleveland Clinic Foundation concludeerde ook dat het verhogen van je fysieke fitheid je kansen op een normale hartslag na de training verhoogde een minuut na je training. U kunt uw conditie meten door continu uw hartslag of pols te meten totdat deze terugkeert naar de rusttoestand vóór de training. Naarmate uw conditie verbetert, moet uw hartslag na de training in een kortere periode gelijk zijn aan uw hartslag vóór de training. De hartslag na de training moet de eerste minuut na de training drastisch dalen en daarna geleidelijk.

Middelen