Info

10 oefeningen om de schouder van een werper te versterken


Als het gaat om werpers, varieert de schouderbeweging afhankelijk van of ze honkbal of softbal spelen. Beide spelers hebben een sterke schouder nodig voor snelheid en kracht bij het afleveren van het veld. Om een ​​training te maximaliseren, moeten spelers een uitgebalanceerde schouderroutine creëren, gericht op zowel de voor- als de achterspieren van de schouder. Maar softbalspelers moeten zich ook op andere spieren concentreren.

Evenwichtige duw- en trekoefeningen

Om een ​​effectieve workout te creëren en het risico op letsel aan de schouder te verminderen, moet u de duw- en trekoefeningen in evenwicht houden. Traditionele duwoefeningen - bankdrukken, halterpers, schouderpers, flyes en laterale raises - werken de voorste schouder en borstspieren. Deze oefeningen ontwikkelen kracht geassocieerd met pitchen. Het is echter net zo belangrijk om hun tegengestelde spieren te trainen. Het ontwikkelen van alleen de krachtspieren resulteert in een onevenwichtige schouder en een verhoogd risico op letsel. Trekoefeningen - banktrekking, zittende rij, rij met één arm, gevoelige flyes, lat pulldown en voorovergebogen zijwaartse stijgingen - train de tegenovergestelde spieren. Een goede training omvat gelijke hoeveelheden herhalingen en sets van elk type oefening.

Windmolen Softbal Pitchers

Windmolen softbal werpers moeten zich ook op het onderlichaam concentreren. De American Academy of Pediatrics merkt op dat hoewel softbal-werpers schouderpijn en -letsel ervaren vergelijkbaar met hun honkbal-tegenhangers, die pijn niet afkomstig is van de schouderspieren. In windmolenwaterkruiken is de pijn of verwonding vaker het gevolg van zwakke gluteale spieren en slechte bekkenstabilisatie.

Onderlichaam Oefeningen

Naast het opbouwen van spieren van de schouder, moeten windmolen softbal werpers evenveel tijd besteden aan het ontwikkelen van onderlichaamsterkte en bekkenstabilisatie. Squats met één been helpen de beensterkte te verbeteren en de balans te verbeteren. Lopende lunges met rotatie van het bovenlichaam richten zich op kernkracht wanneer het lichaam op een enkel been is uitgestrekt. Deze positie is vergelijkbaar met die van de softball pitching-beweging. Rekoefeningen op een stabiliteitsbal zullen ook de focus op kernspierontwikkeling vergroten.

Overwegingen

Raadpleeg een arts voordat u een nieuw trainingsprogramma start. Als u schouderpijn ervaart, zal een arts revalidatie-oefeningen adviseren om uw schouder te helpen versterken. Voor degenen die net beginnen met krachttraining, begin met lichte gewichten en verhoog het gewicht naarmate herhalingen gemakkelijker worden. Houd een logboek bij van de schouderoefeningen die u uitvoert om ervoor te zorgen dat u een evenwichtige training krijgt.