Adviezen

Hoe spieren niet te verliezen Basketbal spelen

Hoe spieren niet te verliezen Basketbal spelen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Basketbal vereist een combinatie van kracht, uithoudingsvermogen en behendigheid. Op en neer rennen op het veld, 3-punts schoten maken van ver en springen voor rebounds kost veel spierkracht. Het handhaven van de spier waaraan je hard hebt gewerkt om te versterken, is een belangrijke factor om fit te blijven gedurende het basketbalseizoen. Het aanpassen van je trainingen en maaltijdplannen kan je helpen om geen spieren te verliezen tijdens het spelen van basketbal.

Stap 1

Gebruik uw eigen lichaamsgewicht en zwaartekracht om spieren in uw heupen, dijen en billen te versterken en te versterken. Plaats een fitnessbal, ook wel stabiliteitsbal genoemd, tegen een muur en leun tegen de bal met je rug. Je stuitje en je rug moeten in contact zijn met de bal. Ga met je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan. Je voeten moeten minstens 6 centimeter voor je buik liggen. Buig je knieën in een hoek van 90 graden en plaats je handpalmen op je dijen. Houd de squat positie enkele seconden vast voordat je weer rechtop gaat staan.

Stap 2

Houd spieren in je bovenlichaam door middel van krachttraining. U kunt bankdrukken in de sportschool, maar als u geen toegang hebt, kunt u thuis sporten. Houd een handgewicht in elke hand met je armen langs je lichaam en je gesloten handpalmen naar je lichaam gericht. De hoeveelheid gewicht is afhankelijk van uw fitnessniveau. Buig je ellebogen in een hoek van 90 graden zodat de gewichten op heuphoogte zijn. Blijf de gewichten naar uw schouders heffen. Strek je armen langzaam uit om terug te keren naar de oorspronkelijke positie.

Stap 3

Rust tussen de trainingen door. Better Basketball Coaching beveelt aan om circuittraining in de krachtruimte te doen twee of drie dagen per week met twee rustdagen tussendoor om spierkracht te behouden zonder het te overdrijven.

Stap 4

Eet goed na een basketbalspel om je spieren de juiste herstel- en herbouwtijd te geven. Volgens de International Society of Sports Nutrition heb je na een wedstrijd twee tot vier keer zoveel eiwitten nodig als koolhydraten. Eet magere eiwitten zoals vis-, kip- of wei-eiwitsupplementen. Kies complexe koolhydraten zoals bruine rijst, volkoren pasta of aardappelen. Onthoud van vettige koolhydraten zoals frites of vet beladen gebakken goederen die uw maag van streek kunnen maken en kunnen leiden tot een vertraagde spijsvertering. Sportdranken kunnen ook koolhydraten en elektrolyten aanvullen zonder de spijsvertering te vertragen.

Stap 5

Eet gedurende het basketbalseizoen de hele dag door verschillende voedzame kleine maaltijden om spieren op te bouwen. In plaats van drie grote maaltijden, streef je naar vijf of zes kleinere maaltijden die niet zoveel energie verbruiken om te verteren.

Stap 6

Hydrateer goed na elk basketbalspel en oefen om uw hele lichaam gezond te houden, inclusief uw spieren. Weeg jezelf voor en na het spelen. Drink 24 ons water of sportdranken voor elke pond die u tijdens uw training bent kwijtgeraakt.

Tip

  • Opwarmen voor basketbaltraining of krachttraining om blessures te voorkomen die je op de bank houden. Springende jacks, touwtje springen, joggen of fietsen op een hometrainer zullen je kerntemperatuur verhogen en strakke spieren losmaken.Opmerkingen:

  1. Kanelinqes

    Ik denk dat dit een waan is.

  2. Lufti

    Ik lijk ook dom

  3. Leary

    U begaat een fout. Ik kan de positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen praten.Schrijf een bericht