Adviezen

Schuine Oefeningen Met Halters

Schuine Oefeningen Met Halters


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De schuine zijn een spiergroep bestaande uit twee spieren: externe schuine en interne schuine. Deze twee spieren werken om te buigen, lateraal te buigen en de wervelkolom te roteren. Verschillende oefeningen kunnen worden uitgevoerd met behulp van halters om de schuine te werken. Het gebruik van halters voegt weerstand toe aan de bewegingen en stimuleert aldus de spiergroep verder, waardoor de spiermassa en spierkracht worden verhoogd. Het wordt aanbevolen om drie sets van 15 herhalingen per oefening uit te voeren.

Staande halter zijbocht

De staande halterzijbocht richt zich voornamelijk op de schuine kanten, met secundaire betrokkenheid van de quadratus lumborum, psoas major en erector spinae. Om deze oefening uit te voeren, pak je een halter in elke hand en ga je rechtop staan. Plaats de halters naast je met je armen uitgestrekt. Buig de rechterkant van je middel en breng de rechter halter naar beneden. Trek de rechterkant van je middel uit en breng de juiste halter naar het begin. Herhaal de oefening met de linkerkant.

Schuine halter zijbocht

Schuine halterzijbochten zijn een variatie op de vorige oefening die dezelfde spieren trainen. Om deze beweging uit te voeren, legt u de rechterkant van uw benen en taille op de 45 graden gehoekte machine. Houd de halter in uw rechterhand en houd uw rechterarm uitgestrekt. Beweeg de rechter halter naar beneden door de rechterkant van je middel te buigen. Beweeg de rechter halter omhoog naar de beginpositie door de rechterkant van je middel te verlengen. Nadat u het gewenste aantal herhalingen met de rechterkant hebt gedaan, herhaalt u de beweging met de linkerkant.

Overhead Halter Schuine Crunch

De schuine crunch boven het hoofd richt zich voornamelijk op de obliques, rectus abdominis en psoas major. Om deze oefening uit te voeren, ga je met je gezicht naar boven op de grond liggen en pak je een halter in elke hand. Plaats de halters boven je borst met je armen uitgestrekt. Buig je middel naar links, til je bovenrug van de grond en breng de rechter halter naar je linkerdij. Verleng je taille naar rechts, laat je bovenrug naar de grond zakken en breng de juiste halter terug naar het begin. Herhaal de oefening met de andere kant.

Voorzorgsmaatregelen

Naast het werken met de obliques, moet u er ook voor zorgen dat u oefeningen doet die voornamelijk gericht zijn op andere spieren van de buikspieren, zoals de rectus abdominis. Je moet ook oefeningen doen die voornamelijk op de onderrug werken, zoals de erectorspinazie. Dit is belangrijk om het evenwicht in de kern te behouden, een juiste houding te behouden en het risico op letsel te minimaliseren.