Adviezen

Hoe een fitness-uitdaging te organiseren


Fitness is niet altijd een inspirerende reis. Als je alleen traint, kan het moeilijk zijn om je geest en je motivatie hoog te houden. Het regelen van een fitness-uitdaging heeft twee specifieke voordelen. Niet alleen help je mensen in je gemeenschap fitter en gezonder te worden, maar je blijft ook gemotiveerd om op koers te blijven met dagelijkse lichaamsbeweging. Het samenstellen van een uitdaging voor uw kantoor, kerk, familie of vriendengroep betekent dat u de ondersteuning krijgt die u nodig hebt, terwijl u ervoor zorgt dat anderen de vruchten plukken van een gezonde, actieve levensstijl.

Stap 1

Meet het fitnessniveau van de deelnemers door een basislijn en een meeteenheid voor de uitdaging te bepalen. Als je focust op fitness en niet op gewichtsverlies, kun je ervoor kiezen om fitness te meten via uithoudingsvermogen of een vaste hoeveelheid beweging per dag. Als u wilt dat gewicht wordt opgenomen, kunt u meten via gewichtsverliespercentages of BMI.

Stap 2

Regel een fitnesstest als het eerste evenement in je uitdaging. Ongeacht het type voortgangsmeting dat u gebruikt, dit zorgt ervoor dat iedereen zich op hetzelfde speelveld bevindt door een basislijn voor vooruitgang vast te stellen. Een fitnesstest kan zo simpel zijn als zien hoe vaak een deelnemer over een baan kan rennen, of hoeveel crunches, pushups of jumping jacks hij kan doen. Noteer de nulmetingen zodat elke deelnemer een waarde heeft om te verbeteren.

Stap 3

Schets de regels voor je fitness-uitdaging. Deze zijn volledig specifiek voor uw groep en uw voorkeuren, maar in het algemeen zullen de regels afhankelijk zijn van regelmatige check-ins voor voortgang en een algemene tijdlijn totdat de uitdaging voorbij is. Dit is ook een uitstekende tijd om doelen en prijzen in te voeren voor het bereiken van die doelen.

U kunt bijvoorbeeld besluiten dat u dagelijkse groepstrainingen zult hebben en dat de aanwezigen extra punten kunnen halen voor hun deelname. Punten worden toegevoegd aan een lopende telling, die ook bonussen voor wekelijkse fitheidstests, goed eten en elk ander facet van fitness dat u kiest, kan omvatten.

Stap 4

Moedig dagelijkse oefening aan als onderdeel van de fitnessuitdaging. Geef punten uit aan degenen die dagelijks minimaal 30 minuten sporten. Groepsevenementen kunnen meetellen voor deze vereiste.

Stap 5

Regelmatige check-ins en evenementen organiseren om de motivatie voor de deelnemers te vergroten. Check-ins kunnen wegingen of fitness-tests omvatten om de voortgang te meten op basis van de eerste test. Dit zijn kansen om samen te komen met uw groep en elkaar te ondersteunen en te praten over motivatie en strategie. Je kunt ook activiteiten plannen die helpen bij het voldoen aan uitdagingsvereisten, zoals een wandeling of het bijwonen van een seminar door een fitnessprofessional. Deze reguliere evenementen dienen om iedereen op het goede spoor te houden en in staat te stellen de uitdaging aan te gaan.

Stap 6

Bied kleinere prijzen aan degenen die hun doelen bereiken, en een grotere prijs voor de deelnemer die de grootste verbetering ziet ten opzichte van zijn initiële basisrapport of de meeste punten verdient op basis van de activiteiten die u hebt geschetst. Zorg ervoor dat de prijzen niet gebaseerd zijn op voedsel; fitnessapparatuur, luxe services en zelfs filmpassen zijn betere keuzes.

Tip

  • Publiceer uw evenement via Facebook of mond-tot-mondreclame. Hoe meer deelnemers je hebt, hoe hoger de motivatiefactor.
  • Wijzig de vereisten, evenementen en schets indien nodig voor uw behoeften.