Adviezen

Optimaal aantal persoonlijke trainingssessies per week


Het optimale aantal persoonlijke trainingssessies per week hangt af van vier factoren. De eerste factor is de kosten: persoonlijke training is duur. De tweede is uw doelen: afvallen, kracht opbouwen of uithoudingsvermogen vergt verschillende tijdframes. De derde factor is het vaardigheidsniveau: aardappels in de bank kunnen niet omgaan met het aantal sessies dat een atletiekrenner wel kan. De vierde factor is beschikbaarheid: hoe vaak en hoe laat je wilt trainen.

Kosten

Sessies kosten tussen de $ 30 en $ 100, vanaf publicatie, en kosten zijn gebaseerd op trainerervaring, reputatie en opleiding. Ontvang kortingen door massasessies te kopen of kleine groepssessies van twee tot vier personen te kopen. Semiprivate-sessies kosten meer per uur, maar zijn meer opgesplitst. Werk eenmaal per week met een trainer en koop een sportschoollidmaatschap om andere dagen aan te vullen. Tegen een extra vergoeding ontwikkelen trainers een programma dat je de hele week kunt volgen.

Goals

Om fit te blijven en uw gewicht onder controle te houden, beveelt het Amercian College of Sports Medicine sessies van 20 tot 60 minuten aan, drie tot vijf dagen per week met 55 tot 90 procent van uw maximale hartslag. Voor krachttoename, twee dagen per week met ten minste één set van 10 herhalingen per lichaamsdeel (de National Strength and Conditioning Association beveelt twee tot vier sets aan) met een gewicht tussen 67 en 85 procent van uw maximum van 10 rep. Trainers zorgen ervoor dat u voldoet aan de ACSM- of NSCA-normen door tests uit te voeren en resultaten vast te leggen.

Beschikbaarheid

Trainers zijn het drukst van 07.00 uur tot 09.00 uur en vanaf 17.00 uur. tot 20.00 uur Als uw potentiële trainer populair is, moet u van tevoren reserveren. Veel trainers werken niet op zondag. Als je getrouwd bent, kinderen hebt en lange uren werkt, verwacht je trainer nog steeds dat je op tijd bent en een training kunt voltooien, ongeacht je energieniveau. Trainers hebben een opzegtermijn van 24 uur nodig voor annuleringen; er worden geen regencontroles gegeven en de meeste trainers geven geen restitutie.

Vaardigheidsniveau

Doe niet meer dan drie persoonlijke trainingssessies verspreid over de week als u ongeschikt bent. Het is de taak van een trainer om je spierweefsel af te breken, wat resulteert in vertraagde spierpijn, die je de dag na het sporten begint te voelen en die tot drie dagen duurt. Een fit persoon kan gedurende de week meer sessies aan, maar het is meestal niet betaalbaar. Fitte mensen kunnen elke twee weken een trainer gebruiken om hun voortgang vast te leggen en gemotiveerd te houden.