Adviezen

Hoe kom je uit een gooi met hoofd en arm

Hoe kom je uit een gooi met hoofd en arm


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je ooit hebt gekeken naar of hebt deelgenomen aan worstelen, heb je waarschijnlijk iemand gezien die uit een verwijderingsbeweging stapte, de hoofd- en armworp genoemd. Het is een klassieke speldcombinatie waar je snel uit kunt komen. Uit de worp met hoofd en arm komen, houdt in dat u uw gewicht zakt en vervolgens de positionering in een paar snelle bewegingen omkeert. Timing is cruciaal, als u niet snel genoeg reageert, mist u de gelegenheid.

Stap 1

Laat je gewicht zakken zodra je tegenstander je in de hoofd- en armworppositie heeft. Door je gewicht naar beneden te laten vallen, ga je het opwaartse momentum van je tegenstander tegen, wat nodig is om de hoofd- en armworp te voltooien.

Stap 2

Wikkel je armen strak om de taille van je tegenstander terwijl je je gewicht laat zakken. Dit wordt de bodylock-positie genoemd - in wezen een berenknuffel - die de beweging van je tegenstander regelt en helpt voorkomen dat hij de worp met hoofd en arm voltooit.

Stap 3

Blokkeer de heupen van je tegenstander als je hem in de bodylock-positie hebt. Op dit punt is zijn arm nog steeds om je hoofd in een poging om de hoofd- en armworp te voltooien. Je moet zijn heupen blokkeren door je lichaam lichtjes te draaien en je dijen te verspreiden. Hierdoor kan hij niet de heuppositie krijgen die nodig is voor de worp.

Stap 4

Trek je tegenstander over je heupen met behulp van het momentum van de bodylock. Je doel is om de positionering om te keren, zodat je nu je tegenstander gooit. Zodra je hem over je heup gooit, moet je eindigen in zijcontrole. Dit betekent dat je met succes de takedown hebt tegengegaan en nu vanaf de zijkant kunt blijven vechten. Zijcontrole is een dominante positie waarbij je tegenstander op zijn rug staat en jij aan zijn zijde bent in een clinch.

Tip

 • Als je niet snel genoeg reageert om je gewicht te laten vallen en vast te klemmen, draai je je heupen onmiddellijk naar de kant zodra je tegenstander je op de mat legt, zodat je je kunt verdedigen tegen zijn zijcontrole.

MiddelenOpmerkingen:

 1. Echa

  Ik bedoel, je hebt het mis. Ik bied aan om het te bespreken. Schrijf me in PM, we praten.

 2. Ragnorak

  Mijn excuses, maar naar mijn mening heb je het mis. Kom binnen, we bespreken het. Schrijf me in PM, we praten.

 3. Baucis

  Dit is de zeer kostbare zin

 4. Namuro

  de zeer kostbare zin

 5. Peyton

  En dat is iets zeggen?Schrijf een bericht