Adviezen

Oververhit na joggen

Oververhit na joggen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je na het joggen oververhit raakt, kan dit ernstig zijn en leiden tot hitte-uitputting, uitdroging of een zonnesteek. Het is belangrijk dat u de tekenen van oververhitting begrijpt en hoe u kunt voorkomen dat u oververhit raakt als u van plan bent om te joggen tijdens warm weer. Een zonnesteek kan in extreme gevallen fataal zijn.

Over oververhitting

Wanneer je lichaam niet voldoende kan afkoelen, raak je oververhit. Dit kan gebeuren wanneer je jogt of rent omdat je spieren meer zuurstof nodig hebben, wat resulteert in minder bloed dat naar de huid stroomt wanneer bloed naar de spieren reist. Het bloed moet naar de huid stromen om af te koelen. Als dit niet het geval is, kunt u oververhit raken. Je kunt ook oververhit raken als je niet genoeg zweet om je lichaam af te koelen. Dit is een teken van een zonnesteek en vereist onmiddellijke medische aandacht, volgens FamilyDoctor.org. Een ander probleem doet zich voor op warme, vochtige dagen waarop je zweet: je zweet verdampt niet efficiënt als er vocht in de lucht is. De combinatie van zweten en zweet laten verdampen is wat het lichaam afkoelt.

Warmtegerelateerde omstandigheden

Warmte-uitputting treedt op als je het te warm krijgt. Joggen kan het veroorzaken. Symptomen zijn zwaar zweten, zich zwak voelen, duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn en snelle hartslag. Je kunt uitgedroogd raken als je te veel vocht verliest door zweet en als je niet genoeg drinkt. Donker gekleurde urine is een teken van uitdroging. Wanneer uw lichaamstemperatuur 104 F bereikt, kunt u een hitteberoerte hebben, een ernstiger toestand dan hitte-uitputting. Hitteberoerte kan optreden als u geen hitte-uitputting behandelt. Naast de koorts zijn andere symptomen een ernstige hoofdpijn, licht gevoel in het hoofd, rode of rode huid, spierkrampen, braken, snelle ademhaling en hartslag en verwarring.

Wat je zou moeten doen

Als je warmte-uitputting hebt, ga dan naar de schaduw of naar een ruimte met airconditioning binnen. Drink water of een sportdrank met elektrolyten. Drink geen alcohol of frisdrank omdat deze uitdroging kunnen veroorzaken. Trek strakke kleding uit en breng koel water op uw huid aan. Als u zich niet binnen 30 minuten beter voelt, raadpleeg dan een arts. Drink voor uitdroging koud water of een sportdrank. Als u ernstig uitgedroogd bent, kunt u symptomen hebben zoals extreme dorst, verschrompelde huid en duizeligheid. Ernstige uitdroging vereist onmiddellijke medische zorg. Heatstroke vereist ook medische noodhulp. Bel 911 en wacht terwijl u op de ambulance wacht op een koele plek. Trek strakke kleding uit en maak de huid nat. Breng ijs aan op de lies, nek, oksels en rug.

Voorkom oververhitting

Controleer de temperatuur en de warmte-index voordat je besluit om te gaan joggen. Als de warmte-index - wat betekent hoe warm het buiten voelt - boven 90 F ligt, riskeert u oververhitting. Probeer 's ochtends of' s avonds te joggen als het koeler is. Draag losse en lichtgekleurde kleding en een hoed. Drink veel water voordat je gaat joggen, en eet en drink iets zouts zoals zoutjes en tomatensap om uitdroging te voorkomen. Drink elke 20 minuten 4 tot 8 gram water of een sportdrank terwijl je jogt.

Medicijnen

Bepaalde medicijnen kunnen ervoor zorgen dat uw lichaam anders reageert op de hitte en kan bijdragen aan een zonnesteek. Het zijn antihistaminica, bètablokkers en vasoconstrictors, dieetpillen, laxeermiddelen, sommige antidepressiva, medicatie tegen aanvallen en waterpillen. Als u een van deze neemt, bespreek dan uw trainingsplannen met uw arts voordat u aan een joggingprogramma begint.Opmerkingen:

 1. Llyr

  Ik feliciteer, je werd bezocht door uitstekende gedachte

 2. Iccauhtli

  In vertrouwen zei het duidelijk. Ik bied je aan om te proberen google.com te zoeken

 3. Eweheorde

  Iedereen die niet aan verre moeilijkheden denkt, zal zeker in de buurt van problemen te maken krijgen ...

 4. Pallatin

  Gezaghebbende boodschap :), verleiding ...

 5. Raimond

  Dit briljante idee is zojuist gegraveerd

 6. Birdoswald

  Ik accepteer het met plezier. Naar mijn mening is dit een interessante vraag, ik zal deelnemen aan de discussie. Samen kunnen we tot het juiste antwoord komen. Ik ben er zeker van.Schrijf een bericht