Adviezen

Overpronatie-oefeningen

Overpronatie-oefeningen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoewel pronatie - wanneer de voet naar binnen rolt en de boog enigszins vlak wordt - normaal is, is overpronatie niet. Overpronatie is overmatig naar binnen rollen van de voet, wat kan leiden tot ingestorte bogen. Deze aandoening komt veel voor bij hardlopers en bij degenen die lopen voor oefening, omdat de knieën, dijen en kuiten naar binnen draaien terwijl ze rennen of lopen. Overpronatieblessures zijn onder meer scheenbeenspieren, achillespeesitis, eeltknobbels en fasciitis van plantenbakken. Volgens Dr. Nicholas Campos, een chiropractor in het Los Angeles-gebied, moet je je schoenen inspecteren om te zien of de buitenhakken versleten zijn, dit is een teken van overpronatie. Corrigeer dit probleem met oefeningen die specifiek zijn ontworpen voor overpronatie; zoals met elk revalidatieprogramma, raadpleeg een arts voordat u begint.

Grote teen pushdowns

Plaats uw voet en enkel in een neutrale houding en werk één voet tegelijk. Duw je grote teen naar beneden in de vloer / grond zonder de enkel te rollen of de boog te laten afbrokkelen. Houd de positie ongeveer vijf seconden vast en herhaal 10 keer voordat u naar de andere voet gaat. Je zou de flexor hallicus spier - de spier onder je boog - moeten voelen samentrekken. Naarmate je sterker en meer gewend raakt aan deze oefening, houd je de grote teen langer en minder herhalingen ingedrukt.

Golfbal Roll

Gebruik een golfbal om een ​​diepe weefselmassage op de plantaire fascia uit te voeren, of de platte weefselband die uw hielbeen en tenen verbonden houdt en de voetboog ondersteunt. Rol de bal ongeveer 30 tot 60 seconden per voet over de onderkant van je voet. Masseer de bal ongeveer 10 seconden op pijnlijke plekken. Trek je tenen naar je scheenbeen terwijl je deze massage uitvoert om spieren onder de fasci van de planter te strekken.

Handdoek Curl / Grab

Plaats een handdoek op de vloer en plaats uw voet over de handdoek. Doe dit vanuit een zittende of staande positie; zit op de rand van de stoel als u de vorige optie kiest. Gebruik je tenen om de handdoek op te pakken en naar je toe te brengen. Gebruik uw handen of andere voet niet om de handdoek op te pakken. Je kunt ook je tenen om de handdoek krullen en loslaten als een eenvoudigere trainingsoptie. Herhaal dit drie tot vijf keer aan elke kant.

Uitrekkende teen

Ga op je bed of een stoel zitten met je gewonde voet naar beneden. Plaats uw andere been comfortabel zoals gewenst. Richt de voet langzaam naar u toe zodat uw voet naar uw knie wijst. Houd dit ongeveer vijf seconden vast voordat u terugkeert naar uw oorspronkelijke hangpositie. Werk met dezelfde voet, wijs met je tenen naar de vloer en houd vijf seconden vast voordat je terugkeert naar je oorspronkelijke positie. Doe deze oefening ongeveer drie tot vijf keer op elke voet indien nodig.

Middelen