Adviezen

Pack Vs. Poeder in snowboarden

Pack Vs. Poeder in snowboarden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Sneeuwomstandigheden zijn een van de belangrijkste variabelen die van invloed zijn op uw instapervaring. De textuur en consistentie van het parcours beïnvloedt je vermogen om snelheid te behouden, bochten te snijden en te herstellen van vallen. Verse poedersneeuw wordt meestal beschouwd als de meest wenselijke sneeuwconditie voor snowboarden, maar zelfs ideale omstandigheden vereisen aanpassingen in rijstijl. Hard pack, hoewel over het algemeen minder wenselijk, heeft enkele voordelen voor rijders die geïnteresseerd zijn in high-speed rijden.

Soorten sneeuw

Poeder is verse, droge sneeuw die een zachte laag op het pad creëert. Poeder creëert een glad, gelijkmatig oppervlak op paden waar veel rijders de voorkeur aan geven. Natuurlijke sneeuwval en kunstmatige sneeuw kunnen beide poederachtige omstandigheden veroorzaken, hoewel zelfs slechts een paar uur verkeer poeder kan verpakken en zijn zachte, lichtgewicht kwaliteiten kan verminderen. Ingepakte sneeuw kan een soft pack of hard pack zijn. Soft pack is sneeuw die is gecomprimeerd door verkeer van ruiters of trimmers, maar het is niet hard of ijsachtig. Hard pack is echter het resultaat van enkele dagen zonder vers poeder. Hard pack is solide en kan een dunne laag ijs op de bovenkant hebben.

Rijden op poeder

Het oppervlak gecreëerd door poeder is zacht, glad en egaal. Voor gemiddelde of geavanceerde snowboards creëert het gladde oppervlak ideale rijomstandigheden. Bordranden blijven niet hangen aan sporen, ijsvlakken of oneffen oppervlakken. In plaats daarvan hebben ruiters het gevoel alsof ze over het oppervlak van de sneeuw glijden, meer vergelijkbaar met surfen dan skiën. Poeder is meestal dieper en lichter dan volle sneeuw. De verminderde wrijving ondersteunt snelheid rijden, maar als je geen constante snelheid aanhoudt, kan het zijn dat je wegzinkt in het zachte sneeuwoppervlak. Voor beginners kan de sneeuwdiepte intimiderend zijn, maar zachtere omstandigheden betekenen ook meer opvulling voor vallen, waardoor het risico op letsel wordt verminderd. Vers poeder kan obstakels of gevaren zoals stenen, stokken of kleine struiken camoufleren.

Rijden op Pack

Ingepakte sneeuw is een typische rijomstandigheden op de meeste bergen en paden die worden bezocht door skiërs of snowboarders. Ingepakte sneeuw resulteert vaak in hogere snelheden die meer randgrijpen vereisen om controle over de gladde omstandigheden te behouden. Ingepakte sneeuw heeft de voorkeur van sommige beginners, omdat het risico op zinken kleiner is en het gemakkelijker is om op te vallen na een val. Volgepakte sneeuw zorgt echter ook voor een harder rijoppervlak, dus vallen zijn pijnlijker.

Je rit kiezen

Ingepakte sneeuw is misschien beter voor beginners omdat het minder kracht vereist dan poeder. Snowboarden in poeder vereist dat rijders met hun hele lichaam in bochten leunen om voldoende vaart te creëren om door diepere sneeuw te ploegen. Op volle sneeuw zijn subtielere bewegingen die zich voornamelijk beperken tot het onderlichaam voldoende om bochten te veroorzaken. Poeder vereist ook consistente, aanhoudende gematigde snelheden; renners die gevoelig zijn voor vallen, kunnen moeite hebben om hun boards te resetten en het pad opnieuw op te pakken. Hard pack kan ook ijzige omstandigheden creëren die nieuwe rijders kunnen intimideren en de randen van het bord verslijten. Gevorderde rijders zullen waarschijnlijk de voorkeur geven aan de gemakkelijkere rit van poedersneeuw, maar als je geïnteresseerd bent in racen, kies dan voor een hard pack en een freecarving-board gebouwd voor snelheid en behendigheid.