Adviezen

Welk lichaamsdeel werken squats?

Welk lichaamsdeel werken squats?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Squats versterken en versterken de heup- en dijspieren, inclusief de hamstrings, quadriceps en gluteus maximus. Om een ​​squat te doen, begin je met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en je armen recht naar voren. Buig op de heup en knieën tot je dijen parallel zijn met de vloer en keer dan terug naar de staande positie.

Hamstrings

Vier spieren vormen de hamstrings en geven vorm aan de achterkant van de dij. De semitendinosus, semimembranosus en de lange kop van de biceps femorus hechten aan de ischiale tuberositeit, dat is het deel van het bekken waarop u zit en rennen naar de bovenste en achterste delen van het scheenbeen en de fibula, de twee botten van het onderbeen . De korte kop van de biceps femoris hecht niet aan het heupbot, alleen aan het dijbeen, dat is het dijbeen, en de fibula. De hamstrings zijn heupextensoren en knieflexoren, wat betekent dat ze de heup strekken en de knie buigen. Je gebruikt de hamstrings vooral als je je lichaam laat zakken tijdens de squat.

Quadriceps

Vier spieren vormen het grootste deel van de voorkant van je dijbeen. De rectus femoris begint bij het bekken net boven de heup. Vastus lateralis, vastus medialis en vastus intermedius beginnen op de bovenste en voorste delen van het dijbeen. Alle vier spieren smelten samen om de quadriceps-pees te vormen, die de quadriceps aan de knieschijf bevestigt. Het patellaire ligament hecht de knieschijf aan het scheenbeen en de fibula. De quadriceps zijn knie-extensoren en de rectus femoris is ook een heupflexor die de heup buigt. Je werkt de quadriceps wanneer je je knieën strekt en je lichaam uit de squat opheft.

Gluteus Maximus

De gluteus maximus-spier vormt de billen. Het loopt van de bekkenkam, of het bovenste ruggedeelte van het bekkenbot, en het heiligbeen, dat het bot is dat de basis van de wervelkolom vormt, tot aan het achterste en bovenste deel van het dijbeen. Gluteus maximus is een heupextensor, dus squats werken je gluteus wanneer je terugkeert naar de staande positie.

Tips van experts

Het gebruik van de juiste vorm verbetert de squat. ExRx.net adviseert om uw hoofd naar voren te houden met uw rug recht en uw borst hoog. Volgens de American Council on Exercise, houd je hielen plat op de vloer en je knieën in lijn met je tweede teen terwijl je een squat uitvoert. Laat je knieën niet onder een denkbeeldige lijn evenwijdig aan de vloer gaan. Adem in terwijl je je lichaam laat zakken en adem uit als je terugkeert naar de staande positie.Opmerkingen:

 1. Gar

  Het spijt me, het benadert me niet. Wie anders, wat kan er vragen?

 2. Pili

  Het spijt me, maar er is niets aan te doen.

 3. Burgtun

  Absoluut met jou, het is het daarmee eens. Ik denk, wat is het goed idee.

 4. Holgar

  Mooi geschreven! Interessant materiaal, het is duidelijk dat de auteur het probeerde.Schrijf een bericht