Adviezen

Delen van een voetbaluniform


Voetballers dragen verschillende uniformen die passen bij het vaak ruige en tuimelende spel. Het uniform is ontworpen voor veiligheid, maar het dient ook om spelers intimiderend te laten lijken voor de tegenstander. Volgens voormalig prof quarterback en huidige voetbalcommentator Joe Theismann en zijn ghostwriter Brian Tarcy, in 'The Complete Idiot's Guide to Football', 'is het psychologische effect van het uniform enorm' en kan het je tegenstander intimideren.

Jersey

Voetballers dragen truien gemaakt van duurzame synthetische materialen zoals nylon. Volgens Joe Theismann en Brian Tarcy, "zijn de kleuren van een voetbalshirt meestal levendig met ontwerpen die" stedelijk of hip of historisch en legendarisch zijn ". De trui toont ook het spelersnummer op de voor- en achterkant, waardoor de scheidsrechters spelers identificeren De trui moet in de taille worden ingestopt en de mouwen mogen niet worden gesneden of gescheurd.

Helm

Het primaire doel van de helm is om het hoofd van de voetballer tegen blessures te beschermen. Helmen zijn gemaakt van hard plastic met vulling aan de binnenkant om het hoofd te beschermen tegen slagen. Ze hebben ook gezichtsmaskers gemaakt van metalen staven die zijn gecoat in plastic die het gezicht van de speler beschermen. Naast het beschermen van de speler, kunnen helmen ook een visueel doel dienen en de kleuren en het logo van het team weergeven.

Broek

Voetbalbroeken zijn gemaakt van duurzame en rekbare synthetische melanges zoals nylon en elasteen. De broek is nauwsluitend maar flexibel, waardoor spelers vrij kunnen bewegen. Voetbalbroeken worden aan de voorkant vastgebonden met veters, die veiliger zijn dan ritsen die aan kleding of huid kunnen vasthaken. De broek heeft zakken op de dijen en knieën; pads worden in deze vakken gestoken om spelers bescherming te bieden.

Sokken en schoenen

Voetbalsokken moeten tot aan de onderkant van de broek reiken, tot onder de knie. Als spelers tape op hun sokken dragen, moet deze overeenkomen met de kleur van de trui van de speler of transparant zijn. Spelers dragen verschillende schoenen, afhankelijk van de veldomstandigheden. Op grasvelden dragen spelers schoenplaatjes die in de grond graven. Spelers dragen langere schoenplaatjes als het veld nat is, om betere grip te krijgen. Op kunstgras dragen spelers schoenen met een rubberen zool die het oppervlak vasthoudt.

Pads

Voetballers dragen schoudervullingen die zijn gemaakt van zacht, schokabsorberend materiaal en bedekt met een harde kunststof. De pads beschermen de schouders, borst en ribben van de speler bij het tackelen of slaan op het veld. Naast bescherming bieden schoudervullingen voetbalspelers een intimiderend uiterlijk met brede schouders.