Adviezen

Welke lichaamsdelen richt jogging?

Welke lichaamsdelen richt jogging?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Joggen kan een van de meest effectieve vormen van oefening zijn - het is gemakkelijk om te doen en vereist geen speciale uitrusting behalve een comfortabel paar schoenen. Joggen is gunstig voor uw lichaam, geest en algehele gezondheid, vooral als u de aanbevelingen van het American College of Sports Medicine volgt om minimaal 150 minuten lichamelijke activiteit per week te verzamelen. Behoud of verbeter uw conditie terwijl u zich op verschillende delen van het lichaam richt met regelmatige joggingsessies.

Cardiorespiratoir systeem

Joggen doet een nummer op uw cardiorespiratoire systeem, dat bestaat uit uw hart, bloedvaten, bloed, longen en luchtwegen. Terwijl je jogt, hebben je werkende spieren constant zuurstof nodig. Je hart en longen moeten vervolgens in overdrive trappen om zuurstof in je lichaam te brengen, naar je spieren te transporteren, de afvalbijproducten weg te voeren en ze uit je lichaam te verdrijven. Dit proces vindt herhaaldelijk plaats tijdens uw training. Hoe sneller je jogt, hoe harder je cardiorespiratoire systeem moet werken om je spieren te accommoderen.

Metabool systeem

Jogging doelen en versnelt uw metabolisme, waardoor het een effectieve manier is om calorieën te verbranden. In feite merkt de Mayo Clinic op dat een persoon van 160 pond tijdens het joggen meer dan 600 calorieën per uur kan verbranden. Je metabolische systeem blijft een paar uur na je training in een verhoogd tempo lopen, dus hoewel je niet actief traint, verbrandt je lichaam nog steeds extra calorieën. Maak joggen een vast onderdeel van uw routine om uw metabolisme te versnellen en vet te verbranden.

Onderlichaam

Zoals je zou verwachten, richt joggen zich op verschillende spieren in je onderlichaam. De quadriceps werken hard om de knieën bij elke stap uit te strekken. Bergop of bergaf joggen zal de werklast op de quads verder vergroten. De kuiten werken continu om je hielen van de grond te tillen en je lichaam naar voren te stuwen. Tijdens het joggen stabiliseert en verlengt de gluteus maximus de heupen, terwijl de hamstrings helpen bij heupverlenging en de belangrijkste beweegmiddelen zijn voor knieflexie. Joggen op in helling zal meer nadruk leggen op de hamstrings en bilspieren.

Bovenlichaam

Hoewel niet overduidelijk, richt joggen zich ook op een paar spiergroepen in het bovenlichaam. De rectus abdominis ondersteunt je romp, terwijl de dwarse abdominis je bekken stabiliseert. Je rug wordt tijdens het joggen rechtop gehouden door de wervelkolomspieren. Ten slotte handhaven uw biceps een isometrische samentrekking om uw ellebogen gebogen te houden, en de deltoïden samentrekken herhaaldelijk om uw armen in het ritme van uw benen te zwaaien.

Middelen