Adviezen

Passieve weerstandsoefening

Passieve weerstandsoefening


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Passieve weerstandsoefening is een vorm van zachte revalidatie voor oudere of gehandicapte patiënten. In tegenstelling tot traditionele oefeningen die afhankelijk zijn van actief samentrekken en vermoeiende spieren om spiermassa weer op te bouwen, is passieve weerstand in plaats daarvan afhankelijk van een getrainde fysiotherapeut of een speciaal ontworpen machine die uw ledematen verplaatst zonder dat u zich hoeft te inspannen. Het is bedoeld voor patiënten met verminderde mobiliteit en het probeert patiënten te helpen een normaal niveau van lichamelijke activiteit te bereiken.

Bewegingsbereik

Passieve weerstandsoefeningen zijn vooral gericht op het herstellen van het bewegingsbereik van een patiënt. Je bewegingsbereik is de normale beweging die je gewricht kan bereiken als het gezond is. Leeftijd, letsel en ziekte kunnen het bewegingsbereik in uw gewrichten ernstig beïnvloeden, waardoor u uw dagelijkse dagelijkse activiteiten niet kunt uitvoeren. Oefeningen die gericht zijn op het bewegingsbereik, proberen de flexibiliteit in de bindweefsels te behouden, waardoor een verbeterde mobiliteit in het gewricht mogelijk wordt.

Passieve weerstand

Passieve weerstandsoefeningen richten zich op de immobiliteit van uw gewrichten door het aangetaste gewricht door zijn normale bewegingsbereik te bewegen. Aangezien veel oudere en gehandicapte patiënten niet veilig zelf kunnen oefenen, wordt passieve weerstand meestal gedaan door een fysiotherapeut of andere medische professional. Als uw knieën bijvoorbeeld onbeweeglijk zijn gemaakt bij een ongeval, zal een fysiotherapeut uw kuit voorzichtig vastpakken, uw knie van het bed heffen en voor een vooraf bepaalde tijd voor u draaien, buigen en uw knie strekken. Omdat een therapeut de oefening uitvoert in plaats van jezelf, wordt het "passieve" oefening genoemd.

Passieve weerstandsmachines

Passieve weerstand kan ook worden uitgevoerd wanneer de patiënt geen fysieke toegang tot een therapeut heeft via het gebruik van speciaal ontworpen machines. Deze machines werken meestal door uw aangetaste gewrichten in gedempte manchetten te plaatsen en vervolgens uw ledematen automatisch door hun bewegingsbereik te bewegen. De meeste machines hebben instelbare snelheden, zijn relatief klein en licht en kunnen zelfs worden gebruikt wanneer de patiënt op een bed ligt of in een rolstoel zit.

Fysieke voordelen

Passieve weerstand werkt voornamelijk op je bewegingsbereik en bevordert flexibiliteit in je knieën, enkels, heupen en onderrug. Indien gebruikt na een operatie, kan deze oefening helpen de kraakbeengroei te herstellen, omdat ze uw ledematen bewegen zonder uw gewrichten te dwingen uw lichaamsgewicht te dragen. Door passieve weerstand te stimuleren, kan beweging bovendien de bloedsomloop in uw ledematen en gewrichten verbeteren en de pijn en zwelling verminderen die het gevolg kunnen zijn van langdurige immobiliteit.Opmerkingen:

 1. Meztikazahn

  Dit hier, als ik me niet vergis.

 2. Shaktim

  Dat is het mooie ervan!

 3. Crispin

  Yes, faster if she already left !!

 4. Melburn

  Moskou is niet op een dag gebouwd.

 5. Fenrim

  Ik denk dat je het fout hebt. We zullen het overwegen.

 6. Mylnburne

  Je hebt geen gelijk. Ik stel het voor om te bespreken. Schrijf me in PM, we zullen communiceren.Schrijf een bericht