Adviezen

Hebben mensen die sporten een hogere alcoholtolerantie?

Hebben mensen die sporten een hogere alcoholtolerantie?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Na een rondje golf, een pick-up game basketbal of een uitdagende wandeling, kunt u in de verleiding komen om een ​​paar biertjes te gaan drinken. Maar uw recente training kan de absorptie van alcohol in uw systeem beïnvloeden. Oefening kan alcoholtolerantie op verschillende manieren beïnvloeden. Krijg alle feiten voordat je die schoten begint af te slaan.

Verbeterde tolerantie

Oefening vermindert de gevoeligheid voor intoxicatie, volgens een studie van de Universiteit van Houston in 2010. (Referentie 1) De hersenen van ratten die 14 dagen trainden vóór een vierdaagse alcoholaanval bleken minder alcoholgerelateerde celdood te hebben dan gewoonlijk geval. Ze hadden ook een verminderde gedragsgevoeligheid voor intoxicatie. (Referentie 1) Dit betekent dat sporten voordat u zich opdraagt, uw hersenen daadwerkelijk kan beschermen tegen enkele van de schadelijke effecten van drinken. Dit geeft ook aan dat een tolerantie voor alcoholeffecten door inspanning wordt verhoogd.

Spier versus vet

Alcohol is beter oplosbaar in water dan in vet en spierweefsel is rijk aan water. Dat betekent dat als je lichaamsbeweging gebruikt om je spiermassa te vergroten, zoals bij het tillen van gewichten, je alcoholtolerantie moet toenemen als je spieren opdoet en vet verliest. Hoe meer spieren je inruilt voor vet, hoe beter de alcohol die je drinkt in je lichaam, wat betekent dat je meer alcohol nodig hebt om je dronken te voelen. Als u uw tolerantie wilt vergroten, kunt u overwegen om wat biceps-krullen en bankdrukken toe te voegen aan uw trainingsroutine.

Genetische Tolerantie

Alle oefeningen ter wereld zullen je genen niet veranderen. Volgens Dr. Raymond White van de Ernest Gallo Clinic and Research Center in Californië is genetica een belangrijke factor in alcoholtolerantie. Je bent misschien gewoon geboren met min of meer tolerante genen. In een artikel gepubliceerd in een uitgave van 2011 "Alcohol en alcoholisme", ontdekte een Europese studie dat genetische afwijkingen het verlies van controle kunnen beïnvloeden dat men doorgaans voelt bij het drinken. Of u nu sport of niet, uw alcoholtolerantie kan worden bepaald door de genen die uw ouders aan u hebben doorgegeven.

Alcohol maakt je zwakker

Oefening kan helpen bij alcoholtolerantie, maar alcohol helpt je niet sterker te worden. Als je spiermassa wilt opbouwen via beschadigde spiervezels in een excentrische gewichtstraining, kan alcoholconsumptie direct na een training het vermogen van je lichaam om de spiermassa weer op te bouwen, beschadigen. Als gevolg hiervan wordt u zwakker en kunt u niet dezelfde hoeveelheid gewicht tillen bij uw volgende training. Laat je lichaam herstellen na zware excentrieke oefening voordat je gaat drinken om de beste resultaten uit je routine te garanderen.

Middelen