Info

11 Voordelen van warming-ups

11 Voordelen van warming-ups


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een warming-up is een belangrijk onderdeel van elke trainingssessie. Het helpt uw ​​lichaam en geest voor te bereiden op het komende werk, terwijl uw kans op letsel wordt verkleind. Een warming-up kan zo eenvoudig zijn als een paar minuten op de loopband lopen voordat u gaat hardlopen of een reeks gewichtsoefeningen met lichte gewichten voltooien. Een warming-up kan ook dynamische bewegingen met zich meebrengen, zoals jacks springen en kernrotaties om je voor te bereiden op de volgende activiteit. Een warming-up duurt slechts vijf tot 10 minuten, maar biedt aanzienlijke voordelen.

Cardiovasculair en zenuwstelsel

Het eerste voordeel van een warming-up is dat het het cardiovasculaire systeem voorbereidt op het stimuleren van lichaamsbeweging. Omdat je spieren worden gestimuleerd door beweging, reageert je hart door sneller meer bloed te pompen. Een warming-up verlicht uw cardiovasculaire systeem in deze grotere eisen en voorkomt een te snelle stijging van de bloeddruk. Je lichaam en hersenen moeten verbinding maken voor een training om effectief en veilig te zijn. Een warming-up helpt je lichaam te schakelen van welke activiteit je ook deed voordat je naar de sportschool ging. Je laat het lichaam weten dat het voorbereid moet zijn op meer explosieve activiteit dan wanneer je in je auto rijdt of aan je bureau zit.

Lichaamstemperatuur

Je lichaam presteert beter wanneer je lichaamstemperatuur iets hoger is. Een opwarming, vooral in de vroege ochtend, helpt uw ​​lichaamstemperatuur te verhogen, zodat u een lichte verbetering van de prestaties ervaart. De American Council on Exercise merkt ook op dat u een grotere efficiëntie bij het verbranden van calorieën kunt ervaren wanneer uw kernlichaamstemperatuur hoger is.

Spierflexibiliteit en zuurstofafgifte

Een warming-up verhoogt de beweging van bloed door uw weefsels, wat resulteert in een grotere soepelheid van de spieren. Elastische spieren lopen minder snel spanning of scheuren. De warming-up bereidt je lichaam ook voor op het leveren van voedingsstoffen en zuurstof aan werkende spieren, zodat ze op hun best kunnen presteren.

Coördinatie

Wanneer uw zenuwstelsel klaar is om te gaan, communiceert het beter met uw spieren. Een dynamische warming-up, inclusief bewegingen zoals langzame bergbeklimmers, lunges en plankpositie, is vooral effectief om het centrale zenuwstelsel gereed te maken voor gebruik. Wanneer uw zenuw-tot-spierwegen duidelijk communiceren, reageert uw lichaam met snellere reactietijden en behendiger bewegingen.

Geestelijke paraatheid

Als je de stress van je dag meeneemt naar de sportschool, kun je een niet-stellaire trainingssessie ervaren. Stress leidt je af en vertraagt ​​je. U kunt zich ook niet concentreren op de taak die moet worden uitgevoerd, wat een slordige vorm en mogelijk letsel tot gevolg kan hebben. Een warming-up kan je helpen je trainingssessie te scheiden van de rest van de dag, zodat je mentaal voorbereid bent op het behalen van resultaten.

Langer trainen

Je lichaam geeft de training op als er teveel melkzuur in het bloed wordt opgebouwd. Zonder een warming-up kan melkzuur snel worden opgebouwd, waardoor een training in de eerste paar minuten bijna onmogelijk lijkt. Als je opwarmt, passen je energiesystemen zich echter aan de verhoogde eisen aan en bouwt melkzuur minder snel en plotseling op. Hierdoor kunt u langer en harder trainen.

Gezamenlijke veiligheid en kernactivering

Een warming-up kan het bewegingsbereik in uw gewrichten vergroten, met name de knieën, heupen, enkels en schouders. Immobiele gewrichten beperken uw vermogen om efficiënt te bewegen, waardoor u langzamer wordt en uw vermogen vermindert. Stijve gewrichten zijn ook kwetsbaar voor letsel. Een warming-up waarbij de wervelkolom, bilspieren, heupflexoren, buikspieren en rugspieren betrokken zijn, bereidt je voor op stabiliteit en evenwicht tijdens je sessie. Dit kernpreparaat helpt ook uw gewrichten te beschermen tegen verwondingen door u controle over uw bewegingen te geven.

Bezwaren overwinnen

Een warming-up kan je helpen sporten op dagen dat je er gewoon geen zin in hebt. Als je jezelf probeert te praten tijdens een reis naar de sportschool, verbind je je minimaal 10 minuten met een warming-up. Als je na die 10 minuten nog steeds zin hebt om naar huis te gaan, doe het dan. De kans is groot dat u zich beter voelt dan u denkt en dat u zich klaar voelt om te bewegen. Een warming-up kan u ook helpen een lichaam te testen dat ziekte of letsel overwint. Als u niet zeker weet of u uw trainingsplannen buiten beschouwing moet laten, probeer dan een lichte warming-up. Als je je zwak voelt of een blessure blijft zeuren, sla de dag dan over.