Adviezen

De juiste binnenband voor een fiets kiezen

De juiste binnenband voor een fiets kiezen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een lekke fietsband is op zijn best een onderbreking en in het slechtste geval een ramp. Tenzij uw band zwaar is beschadigd, is het meestal nodig om de binnenband te vervangen om weer op het fietspad te geraken. U moet de diameter en breedte van de lekke band weten om de juiste vervangende buis te selecteren. Hoewel mountainbikes een standaard diameter van 26 inch hebben, hebben andere soorten fietsen verschillende diameters, zoals 27 inch of 700c. De breedtes variëren ook, zelfs op mountainbike banden.

Stap 1

Inspecteer de zijwand van de fietsband die een nieuwe binnenband nodig heeft. De zijwand is het gebied van de band naast de velg aan weerszijden dat de grond niet raakt wanneer de fiets in beweging is. De bandenmaat wordt daar in verhoogde cijfers afgedrukt, samen met de aanbevolen bandenspanning en mogelijk andere informatie. U kunt ook de buis die moet worden vervangen of de gebruikershandleiding van uw fiets raadplegen voor de informatie. De notatie van de bandenmaat zal bestaan ​​uit de wieldiameter en de buisbreedte gescheiden door de letter "x". 26 x 1,95 betekent bijvoorbeeld dat de wieldiameter 26 inch is en de bandbreedte 1,95 inch. Hoewel mountainbikebanden 26 inch in diameter zijn, moet je nog steeds de breedte vinden.

Stap 2

Kies een buis met hetzelfde diameternummer en een reeks breedtes waarin uw band valt. In het vorige voorbeeld heeft een buis met het label 26 x 1.9-2.125 de juiste diameter van 26 inch. De breedte van uw band, 1,95 inch, valt binnen het bereik van de breedtes die worden weergegeven op het buispakket, of 1.9-2.125. Dit is de juiste buismaat voor uw fiets.

Stap 3

Ontdek welke binnenbanden op uw banden passen als u de exacte maat niet kunt vinden. Omdat de aangegeven bandbreedte meestal iets groter is dan de werkelijke band en omdat de buis uitrekt, dienen buizen met een nauwe breedte net zo goed. Kies bijvoorbeeld een buis voor een mountainbike als de breedte binnen de inch van de opgegeven breedte van de band ligt. Gebruik een racefiets binnen 3/8 inch van de aangegeven breedte voor racefietsen. Een buis met een dichte diametermeting zal ook werken. Een 700c-buis kan bijvoorbeeld worden vervangen door een 27-inch buis en vice versa.

Tip

  • Draag altijd een reservebuis van de juiste maat en een handpomp. Het kan het verschil betekenen tussen doorgaan met fietsen of naar huis fietsen. Gespecialiseerde fietstassen die onder het zadel passen, nemen uw reserveonderdelen gemakkelijk mee. Sommige motorrijders besparen gewicht door een reservebuis met de juiste diameter en de kleinst mogelijke breedte te dragen.
  • Als uw fietsband lek raakt en er geen duidelijke lekke band is, kan er in de loop van de tijd lucht zijn ontsnapt als onderdeel van een natuurlijk proces. Blaas de band altijd opnieuw op voordat u de binnenband vervangt om te zien of de binnenband nog intact is. U hebt misschien geen nieuwe buis nodig, vooral als uw fiets al een tijdje op één plaats heeft gestaan.