Adviezen

Waarom geeft pizza je slecht gas?

Waarom geeft pizza je slecht gas?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je hebt net genoten van een plakje twee kleverige pizza gegarneerd met al je favoriete ingrediënten, dus je zou de aangename buzz moeten voelen die gepaard gaat met een goede maaltijd, maar in plaats daarvan voel je je gasachtig en ongemakkelijk. De meest waarschijnlijke dader is waarschijnlijk een topping die op je pizza zat. Je lichaam kan gevoelig zijn voor dat voedsel of het kan de symptomen van een reeds bestaande aandoening verergeren. Als je in de war bent met gaspijn, zijn er manieren om je ongemak te behandelen, zodat je terug kunt gaan naar je normale activiteiten.

Vettig, vet en gekruid voedsel

Vette, vettige en kruidige voedingsmiddelen zoals pepperoni, worst en volle kaas kunnen gas veroorzaken. Het gebeurt omdat vette voedingsmiddelen zoals deze je spijsvertering vertragen, volgens MayoClinic.com. Hoe langer het duurt om je voedsel te verteren, hoe meer tijd het heeft om te gisten, wat pijnlijke en ongemakkelijke gassen veroorzaakt. Tomatensaus is zeer zuur en kan, net als gekruid voedsel, ook tot gas leiden. Uien en knoflook, die enigszins kruidig ​​kunnen zijn, kunnen ook gas veroorzaken.

Reeds bestaande voorwaarden

Bepaalde medische problemen kunnen gas veroorzaken wanneer u een plak pizza eet, afhankelijk van welke toppings en ingrediënten u opneemt. Als u een glutenintolerantie of coeliakie heeft, kunnen de gluten in de pizzabodem pijnlijk gas veroorzaken. Als u gas krijgt na het eten van voedsel dat gluten bevat, inclusief brood en pasta, maak dan een afspraak met uw arts om u te helpen leren hoe u de juiste voedingswijzigingen kunt aanbrengen. Als u lactose-intolerantie heeft, kan het innemen van de kaas op uw pizza gas veroorzaken. Als je een inflammatoire darmaandoening hebt, kan het consumeren van zuivelproducten, zoals de kaas op je pizza, of te veel vezels, wat kan gebeuren als je volkoren korst en veel groenten hebt, ervoor zorgen dat je pijnlijk gas ontwikkelt.

Hoe je je pizza eet

Je pijnlijke gas heeft misschien niets te maken met de eigenlijke pizza die je hebt gegeten en meer met de manier waarop je je stuk hebt gegeten. Als je te snel eet, kun je een teveel aan lucht inslikken. De extra lucht gaat in je lagere spijsverteringskanaal en veroorzaakt gas. Als je een drankje met een rietje dronk terwijl je aan het genieten was van je pizza, heb je misschien extra lucht ingeademd, wat ook de schuld kan zijn van je slechte gas.

Het voorkomen

Wees niet te snel om pizza op te geven, maar neem wel stappen om te voorkomen dat je de volgende keer dat je een stuk hebt gas krijgt. Eet je pizza langzaam op om te voorkomen dat je teveel lucht inneemt. Als je weet dat pittige, vettige voedingsmiddelen ervoor zorgen dat je gas ontwikkelt, bestel je pizza zonder die ingrediënten. Als uw gas zich ontwikkelt door kaas, probeer dan eens gastronomische pizza's. Veel van deze variëteiten worden zonder kaas gemaakt, waardoor ze een betere optie voor u zijn.Opmerkingen:

 1. Gotilar

  Naar mijn mening heb je niet gelijk. Ik ben er zeker van. Schrijf me in PM, we zullen communiceren.

 2. Cuyler

  Naar mijn mening begaat u een fout. Ik stel het voor om te bespreken. Schrijf me in PM, we zullen praten.

 3. Biast

  de prachtige zin

 4. Kajibei

  Het gaat over betekenis.

 5. Vudogor

  de analogen bestaan?

 6. Z'ev

  Jullie getalenteerde mensen

 7. Weddell

  Naar mijn mening is hier iemand in cycli gegaan

 8. Zubei

  Daarin is er iets. Thanks for the tip, how can I thank you?Schrijf een bericht