Adviezen

Welk vliegtuig van beweging is een pullup?

Welk vliegtuig van beweging is een pullup?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De actie van een pullup vindt voornamelijk plaats in twee bewegingsvlakken - de sagittale en frontale. Het variëren van de greep verandert het bewegingsvlak. Grijp de balk met je handpalmen naar voren gericht voor meer frontale vliegtuigbeweging in de armen. De kin-omhoog en neutrale greepvariaties betreffen meestal sagittale vliegtuigbewegingen.

Motiones

De drie bewegingsvlakken staan ​​haaks op elkaar. Ze worden gedefinieerd met verwijzing naar een standaardpositie, anatomische positie genoemd: met de voeten bij elkaar staan ​​en de handpalmen naar voren gericht. Het sagittale vlak is het denkbeeldige vlak dat het lichaam verdeelt in rechter- en linkerhelften. Het frontale vlak splitst het lichaam in voorste en achterste helften, terwijl het dwarse of horizontale vlak het lichaam verdeelt in bovenste en onderste helften.

Bewegingen

Kinesiologen gebruiken bewegingsvlakken om de beweging van gewrichten te beschrijven. Voorwaartse en achterwaartse bewegingen, flexie en extensie genoemd, vinden plaats in het sagittale vlak. Het buigen en strekken van uw ellebogen is bijvoorbeeld een sagittale beweging. Side-to-side bewegingen, zoals je armen opzij heffen en naar beneden brengen - ontvoering en adductie genoemd - gebeuren in het frontale vlak. Rotatiebewegingen treden op in het dwarsvlak.

Pullup-positie

In een traditionele pullup houd je de stang vast met je handpalmen naar voren gericht, een uitgesproken greep genoemd. Het uitspreken van de onderarmen vindt plaats in het dwarsvlak. Om de balk vast te pakken, buigen je vingers, wat een sagittale vliegtuigactie is. Om jezelf omhoog te trekken, buig je je ellebogen, wat ook een sagittale vliegtuigbeweging is. Terwijl u uw ellebogen naar uw taille trekt om omhoog te trekken, worden uw bovenarmen adduct. Adductie vindt plaats in het frontale vlak.

Chin-Up-greep

De kin omhoog is een variatie van de pullup waarbij de handpalmen naar achteren wijzen. In een kin omhoog bewegen de bovenarmen typisch naar voren en naar achteren in plaats van lateraal. Om jezelf omhoog te trekken, trek je je bovenarmen naar beneden. Die actie wordt extensie genoemd, een sagittale beweging van het vlak. De neutrale grip pullup begint met de handpalmen naar elkaar toe gericht. In deze variant bewegen de armen ook primair in het sagittale vlak.Opmerkingen:

  1. Arregaithel

    Het spijt me, maar ik denk dat je ongelijk hebt. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

  2. Flyn

    Je hebt geen gelijk. Ik stel het voor om te bespreken. Schrijf me in PM, we zullen praten.

  3. Stanburh

    Neem me niet kwalijk dat tussenbeide kwam... Bij mij een soortgelijke situatie. Ik nodig uit tot de discussie.Schrijf een bericht