Adviezen

Zijn granaatappelzaden goed voor u?

Zijn granaatappelzaden goed voor u?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De granaatappels zijn een vrucht afkomstig uit het Midden-Oosten. Het is gevuld met tientallen kleine zaden, arils genaamd, die worden omringd door zakjes gevuld met scherp sap. Rond de kern van zaden bevindt zich een honingraatpatroon van vlees, dat eetbaar maar relatief bitter is. De hoofdprijs is echter de zaden, die goed voor je zijn omdat ze veel voedingsstoffen bevatten, maar het kan rommelig werk zijn en veel geduld vereisen om ze eruit te krijgen.

Zaadzakken

Granaatappel arils zijn vrij laag in calorieën; 1 kop granaatappelzaadzakken bevat 144 calorieën. De meeste calorieën komen uit koolhydraten, vooral fructose; ze bevatten zeer lage niveaus van vet of eiwit. Granaatappelzaden werken goed als topping voor veel smaken ijs, bevroren yoghurt of fruitsorbet. Je kunt ze gemakkelijk toevoegen aan smoothies en ze vormen een interessante aanvulling op groene salades.

Juice Voordelen

Het sap in de zakjes rond de binnenste zaden is waar de meeste mensen naar op zoek zijn wanneer ze besluiten om een ​​granaatappel te "stoten". Een portie vers granaatappelsap van 3,5 ons levert ongeveer 20 procent van de dagelijkse behoefte van een volwassene aan vitamine C, afhankelijk van het geslacht en de leeftijd. Vitamine C helpt het immuunsysteem te stimuleren en is nodig om collageen, het elastisch-achtige materiaal in bot, huid en andere bindweefsels te maken. Granaatappelsap is ook een goede bron van kalium en flavonoïden. Kalium werkt hoofdzakelijk als een elektrolyt in uw lichaam en helpt de balans van lichaamsvloeistoffen te reguleren. Naast vitamine C zijn flavonoïden antioxidanten, die vrije radicalen opruimen en de bloedvaten en andere weefsels beschermen tegen oxidatieve schade. Volgens sommige onderzoeken kan granaatappelsap effectief zijn bij het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het bloed, wat risicofactoren zijn voor hartaandoeningen.

Vezel

Granaatappels worden vaak vermeld als vezelrijk voedsel, wat volledig te wijten is aan de zaden in de arils. De zaden zijn eetbaar en gedeeltelijk verteerbaar - grotendeels afhankelijk van hoe lang je ze kauwt - hoewel veel mensen ze uitspugen nadat ze het sap uit de zakjes hebben gezogen. Voor degenen die de zaden wel binnenkrijgen, zijn ze een goede bron van onoplosbare vezels en sommige verzadigde en onverzadigde oliën. Een kopje granaatappelzaden bevat ongeveer 7 gram voedingsvezels, het grootste deel in water onoplosbaar. Onoplosbare vezels helpen de ontlasting op te vullen en bevorderen regelmatige stoelgang, wat helpt bij het voorkomen van constipatie en aambeien. In het Midden-Oosten en India worden granaatappelzaden vaak gedroogd en gemalen tot een poeder dat wordt toegevoegd aan vleesgerechten.

Aanbevelingen

Krachtig schudden, knijpen of rollen van een rijpe granaatappel barst vaak de meeste zaadzakken, waardoor je het fruit kunt doorprikken met een rietje en het sap kunt drinken zonder veel rommel of gedoe. Deze methode geeft je de granaatappels calorieën, fructose en vrijwel alle vitamines en mineralen, maar niet de voedingsvezels. De aanbevelingen voor voedingsvezels liggen tussen 20 en 30 gram per dag voor volwassenen, maar de meeste Amerikanen consumeren aanzienlijk minder.