Adviezen

Stelt om je ribben te strekken

Stelt om je ribben te strekken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Mogelijk ervaart u pijn in uw midback- en ribbenkastgebied als gevolg van spieronevenwichtigheden veroorzaakt door een slechte houding. Een slechte houding veroorzaakt een verkorting van de spieren aan de voorkant van je buik, terwijl de spieren van je rug zwak en overbelast raken. Dit resulteert in immobiliteit van de ribbenkast, wat uiteindelijk meer pijn veroorzaakt, volgens "Yoga Journal". Rekken met ribbenkast kunnen flexibiliteit bevorderen en de bijbehorende pijn in de rug verlichten die wordt veroorzaakt door een slechte houding.

Staande zijrek

De staande zijrek helpt om de zijkanten van je lichaam te openen, gericht op de ribbenkast en de intercostale spieren, de spieren die tussen je ribben lopen die helpen bij de ademhaling en de stabiliteit van de ribbenkast. Ga staan ​​met je voeten op heupbreedte uit elkaar en je armen ontspannen langs je lichaam. Adem in en til je linkerarm recht omhoog boven je hoofd. Adem uit en buig naar rechts, met je heupen naar voren gericht en je billen weggestopt. Verleng uw nek en strek u zo ver mogelijk uit zonder de spinale uitlijning in gevaar te brengen. Houd de houding enkele ademhalingen vast en concentreer je op het uitbreiden van je ribbenkast. Na uitademing, ga terug naar staan ​​en herhaal aan de andere kant.

Volledige sprinkhaanhouding

De Full Locust-houding verhoogt de flexibiliteit van de ribbenkast en helpt je buik, bovenarmen, heupen en dijspieren te verstevigen. Om deze pose uit te voeren, ga je op je buik liggen met je armen langs je lichaam en je benen gestrekt, je tenen gericht. Kijk naar beneden en laat je voorhoofd op de vloer rusten, waardoor je nek langer wordt. Adem uit en maak je billen vast terwijl je je hoofd, nek, schouders, bovenlichaam en benen van de vloer tillen. Je gewicht moet gelijkmatig op je onderbuik, ribben en voorste bekken rusten. Hef je armen een paar centimeter van de vloer, houd ze naast je en parallel aan de vloer. Kijk iets omhoog, houd je nek in lijn met je wervelkolom. Blijf in deze houding voor maximaal een minuut en laat dan langzaam terug zakken naar de vloer.

Kameel pose

De Camel-pose is een andere rugbuigende pose die de hele voorkant van je lichaam opent en je ribben uitstrekt. Begin met knielen op een yogamat met je knieën op heupbreedte en je dijen in een hoek van 90 graden met de vloer. Druk je schenen stevig in de vloer. Reik langzaam terug om je enkels of je hielen vast te pakken met je handen, terwijl je je armen recht houdt. Druk je heupen naar voren in lijn met je knieën. Strek je schouders en borst en buig je rug, maar laat je ribben niet te lang worden. Kijk omhoog naar het plafond en laat je hoofd achterover vallen zonder de nek samen te drukken. Blijf 30 seconden in deze houding, laat dan langzaam je hielen los en kom terug in een knielende positie.

Gedraaide groothoek zittende voorwaartse buiging

De Revolve Wide-Angle Seated Forward Bend is een zittende zijrek die de spieren tussen uw ribben en bekken verlengt en de rug van uw hamstrings strekt. Ga op de grond zitten met je benen zo ver mogelijk uit elkaar gestrekt en houd de knieën gebogen indien nodig. Trek je billen voorzichtig van elkaar af met je handen. Adem in, hef je linkerarm over je hoofd en strek je ruggengraat, je voorstellend dat iemand je ruggengraat langer maakt door een touwtje over je hoofd te trekken. Adem uit en buig naar rechts, terwijl je je linkerarm recht houdt. Kijk omhoog naar het plafond en strek de hele zijkant van je lichaam. Houd de pose 30 seconden vast en keer dan terug naar je startpositie. Herhaal dit aan de andere kant.Opmerkingen:

 1. Magnus

  Ja ... het is nog niet erg ontwikkeld, dus we zullen een beetje moeten wachten.

 2. Kasia

  It does not exist at all.

 3. Mickey

  Ik denk dat je de fout toestaat. Schrijf me in PM.

 4. Marybell

  Moet je het vertellen - fout.Schrijf een bericht