Adviezen

Power Rack tegen Smith Machine

Power Rack tegen Smith Machine


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kiezen voor een squatoefening in een power rack versus een Smith-machine lijkt misschien niet van belang omdat het vergelijkbare trainingsapparaten lijken te zijn. Het zijn allebei grote gewichthefrekken met een Olympische halter. Hoewel je veel van dezelfde oefeningen op beide machines kunt doen, hebben ze verschillende functies en ontwerpen, elk met voor- en nadelen.

Ontwerp

Een Smith-machine bestaat uit twee verticale stijlen en een kleine, rechthoekige basis. Een halter hecht aan twee geleidestangen die parallel lopen aan de hoofdsteunpalen. Gaten worden met gelijke tussenpozen in de hoofdstijlen geplaatst, zodat u de halter op elk punt in de beweging kunt vergrendelen door de balk eenvoudig naar voren te draaien.

Een power rack is een grote metalen kooi met horizontale balken die u op verschillende hoogtes kunt instellen. In tegenstelling tot een Smith-machine is de halter niet bevestigd aan het power rack. Je voert standaard vrije gewichtsoefeningen uit met behulp van een olympische halter in de kooi. De horizontale balken beperken hoe ver de halter kan dalen, wat een element van veiligheid biedt bij het uitvoeren van vrije gewichtsbewegingen.

Opdrachten

In tegenstelling tot veel fitnessapparaten, zijn de Smith-machine en het power rack niet ontworpen voor het uitvoeren van een enkele oefening; u kunt op beide apparaten verschillende bewegingen uitvoeren. Grote, samengestelde oefeningen, zoals squats, bankdrukken en overhead schouderpersen, zijn de meest voorkomende toepassingen voor het power rack en de Smith-machine. U kunt echter ook tricepspersen, omgekeerde rijen, lunges en voorovergebogen rijen uitvoeren op een power rack of Smith-machine.

Veiligheidsvoorzieningen

Het power rack en de Smith-machine bieden een extra element van veiligheid bij het uitvoeren van barbelloefeningen. Elk apparaat heeft een stopfunctie, die de bar vangt en stopt voordat deze op u valt. Een Smith-machine heeft verstelbare rubberen veiligheidsstops die aan de steunpalen zijn bevestigd en een power rack heeft verstelbare horizontale balken om de halter op te vangen.

De Smith-machine heeft een extra veiligheidsfunctie waarmee u de balk tijdens een herhaling kunt vergrendelen. De halter op een Smith-machine heeft een haak aan elk uiteinde. Als u een bankdrukken uitvoert en midden in een rep moe wordt, draait u de stang en vergrendelt u deze in een van de gaten langs de steunposten.

Vliegtuig

De veiligheidsvoordelen van een Smith-machine zijn ook het grootste nadeel. Hoewel vaak gezien als vrije gewichtsapparatuur, staat de Smith-machine alleen beweging toe in een vast bewegingsvlak. De balk beweegt op en neer, maar niet vooruit of achteruit. Dit beperkte pad vergrendelt sommige gebruikers in een onnatuurlijk bewegingspatroon, dat meer spanning op de gewrichten kan leggen. In een studie gepubliceerd in het decembernummer van "The Journal of Strength and Conditioning Research" ontdekten onderzoekers dat squats die met vrije gewichten werden uitgevoerd 43 procent hogere spieractiviteit opwekten dan die in een Smith-machine. In tegenstelling tot de Smith-machine biedt het power rack u volledige bewegingsvrijheid met behulp van losse gewichten, maar biedt het toch een extra element van veiligheid.

Weerstand

Een standaard, 45 pond. Olympische halter wordt gebruikt in een power rack. Als u niet ten minste 45 lbs veilig kunt bankdrukken, hurken of overhead persen, kunt u geen power rack gebruiken. De balk op een Smith-machine is gecompenseerd, waardoor deze lichter is dan een standaard 45 pond. Olympische halter. Met deze lichtere balk kunt u barbelloefeningen doen, zelfs als een olympische barbell te zwaar voor u is.Opmerkingen:

 1. Samutaur

  Ik bedoel, het is de verkeerde manier.

 2. Fitzjames

  Het is eens, dit opmerkelijke bericht

 3. Skete

  Ze hebben het mis. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PM, het praat met je.

 4. Nikoktilar

  Bij jou een ongemakkelijke keuzeSchrijf een bericht