Info

Tafelpersmachines versus halters

Tafelpersmachines versus halters


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bankdrukken op een bench-press workout machine of het gebruik van een gewogen barbell bouwt effectief kracht en tonen je bovenlichaam. Er zijn voor- en nadelen aan zowel de bankpersmachine als de halter. Welke u moet doen, hangt af van uw trainingsniveau en fitnessdoelen.

Spieren

Het bankdrukken, ongeacht of u een barbell of een machine gebruikt, richt zich primair op de grote borstspier in uw borst. De borstspier is de grootste spier in de borst. Wanneer je bankdrukken doet, knijpt de borstspier je bovenarmen samen naar het midden van je lichaam. De bankdrukken ontwikkelt ook de voorkant van uw deltoïden, de belangrijkste spieren in uw schouder. Je triceps brachii in je arm is verantwoordelijk voor het strekken van je elleboog.

Machinetechnieken

De meeste fitnessfaciliteiten bieden een aantal verschillende bankpersmachines. Er is een versie waarbij je rechtop zit en een paar handgrepen vastpakt die net buiten de breedte van je borst zijn ingesteld. Stel de stoel zo af dat de handgrepen op één lijn liggen met uw borst en zorg ervoor dat uw voeten stevig op de vloer staan. Duw de hendels naar buiten en van u af totdat uw armen gestrekt zijn en bedien de hendels vervolgens terug naar de startpositie. Er is ook een achterover liggende machine, die de bankdrukken meer met een barbell nabootst. Ga op je rug op een vlakke bank liggen en stel jezelf zo af dat de hendelbalk boven je borst wordt geplaatst. Pak de handgrepen vast en duw ze omhoog naar het plafond totdat uw armen recht zijn en laat ze vervolgens terug zakken naar uw bovenborst.

Barbell-techniek

Bankdrukken met een halter wordt beschouwd als een vrije oefening. In plaats van dat de machine het bewegingspad dicteert, zijn uw eigen spieren verantwoordelijk voor de coördinatie van waar het gewicht reist. Ga op een vlakke bank liggen zodat de gerekte halter op ooghoogte staat. Reik omhoog en pak de stang vast zodat uw handen net buiten uw schouders zijn geplaatst. Demonteer de halter door hem van het rek te duwen en houd de halter met gestrekte armen over de lijn van uw borstkas. Laat de stang naar uw borst zakken, stop deze net na het aanraken en duw de stang terug naar de beginpositie.

Overwegingen

Als u net begint met krachttraining, kunt u met bankdrukken op een machine veilig kennis maken met de oefening. Oudere personen kunnen zich prettiger voelen op de machine omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken dat ze de controle over de balk verliezen. Oefeningen met vrij gewicht, zoals de barbell bench press, zijn ideaal voor de meeste serieuze lifters omdat ze uw omliggende, stabiliserende spieren nodig hebben om betrokken te raken om de beweging te coördineren. Ondanks deze stabilisatoren bestaat er nog steeds een risico dat u de controle over de balk verliest. Daarom wordt een spotter aanbevolen bij het uitvoeren van barbell bankdrukken.