Adviezen

Voorbereiding voor de eerste keer van Zumba


Zumba-lessen creëren echt een energieke feestsfeer - maar als je nog nooit Zumba hebt gedaan, kan het een uitdaging zijn om uit te vinden hoe je jezelf aan dat feest kunt werken. Er is bijna geen verbaal cuing en de wereldmuziek en exotische danspasjes die je tegenkomt, zijn niet bepaald standaard. Dat maakt echter deel uit van wat Zumba leuk maakt - en met slechts een kleine eenvoudige voorbereiding, ben je klaar om deel te nemen aan het feest.

Verkrijg de look

Je kunt verwachten dat je in bijna elke Zumba-klasse veel felgekleurde, kunstzinnig gescheurde trainingskleding van het merk Zumba ziet. Veel studenten vinden het aantrekken van de Zumba een deel van het plezier, maar het is niet verplicht. Het enige wat u hoeft te doen is u in comfortabele kleding te kleden, zodat u zich vrij kunt bewegen - maak u geen zorgen, u past er nog steeds in.

Koop de juiste schoenen

Draag sneakers waarmee u zij aan zij kunt bewegen en kunt draaien. Loopschoenen zijn meestal niet geschikt omdat ze te veel grip op de vloer hebben; ze zijn ook gebouwd om zijwaartse beweging te beperken, niet om het te vergemakkelijken. Crosstrainers of dansschoenen zijn meestal echter geschikt - en in een interview voor PopSugar zegt Zumba-instructeur Michele Schmidt dat hardloopschoenen met versleten loopvlak kunnen werken. Ze beveelt ook aan om water en een handdoek mee te nemen naar de les.

Volg een Prep-les

Als je nog nooit in de dansstijlen hebt gespeeld, neemt Zumba - met name Latijns-Amerikaans dansen, buikdansen, hiphop en buikdansen - de redacteuren van "Consumer Reports" aanbevelen een voorbereidende les te volgen om de basisbewegingen te leren. Als het nemen van een Zumba-voorbereidingsles geen optie is, kun je een zet of twee oppikken door naar Zumba-trainingen op YouTube te kijken; instructeurs posten hun choreografie daar vaak. Andere opties om jezelf een boost te geven zijn het huren of kopen van Zumba-dvd's, of het nemen van een reguliere dansles die zich richt op slechts een van de stijlen die Zumba opneemt. Dat laat je de ervaring een beetje geleidelijker ervaren.

Vind jouw plaats

Verschijn een paar minuten te vroeg, zodat je je ruimte op de dansvloer kunt vrijmaken en hopelijk menigten kunt vermijden waar je per ongeluk een uitbundige arm over het gezicht krijgt. Een plek midden in de kamer is ideaal. Op die manier kun je de meer ervaren studenten bekijken, die de neiging hebben om aan de voorkant van de kamer te clusteren - maar als iedereen zich omdraait en de andere kant op kijkt, heb je nog steeds iemand om naar te kijken.

Probeer verschillende instructeurs

Elke Zumba-instructeur heeft verschillende stijlen voor lesgeven en choreografie, dus als je niet echt van je eerste klas hebt genoten, geef het dan nog een kans met een andere instructeur. 'Zumba-feesten', vaak gekoppeld aan fondsenwervers of andere speciale evenementen, bevatten meestal meerdere instructeurs die achtereenvolgens lesgeven, dus ze zijn een geweldige manier om in korte tijd verschillende lesstijlen en choreografieën te ervaren tegen lage kosten.

Let op uw gezondheid

Zumba-instructeurs screenen deelnemers meestal niet op gezondheidsrisico's. Dat soort screening is een belangrijk onderdeel van het starten van een fitnessprogramma, dus raadpleeg een arts als u niet zeker weet of of hoe hard u moet trainen. Hij kan aanbevelen om te beginnen met een Zumba Gold-klasse met een lagere intensiteit - oorspronkelijk ontworpen voor senioren - of misschien zelfs te trainen in een Aqua Zumba-klasse, waar het zwembad waarin u bent ondergedompeld uw gewrichten kan ondersteunen en u meer, comfortabeler kunt maken bewegingsbereik.