Beoordelingen

Problemen met het raken van de bestuurder in golf

Problemen met het raken van de bestuurder in golf


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De bestuurder is een risicovolle club met veel beloningen voor veel golfers. Als al het andere gelijk is, zul je de bal verder raken met een bestuurder dan welke andere club in je tas. Maar omdat het de langste en minst verheven club is - anders dan je putter - kan de bestuurder ook het moeilijkst te raken zijn. Gebruik de juiste basisprincipes en vermijd een aantal veelgemaakte fouten en je hebt een grotere kans op lange ritten midden in de fairway.

Fundamentals

Beginnende golfers moeten eerst de basis leren van het raken van een coureur, voordat ze specifieke problemen proberen op te lossen. Verruim uw houding wanneer u een bestuurder raakt, waarbij u uw voeten iets meer dan schouderbreedte uit elkaar plaatst. Sla de bal op zodat de helft van de bal hoger ligt dan het slagvlak van uw bestuurder en lijn de bal uit tegenover uw linkerhiel, als u een rechtshandige speler bent. Sla de bal met een vegende schommel; het clubhoofd zou vlak voor impact moeten stijgen.

Maak uw grip los

Sommige golfers worden nerveus wanneer ze hun coureurs raken, vanwege het risico / beloningskarakter van de club. Als gevolg hiervan kunnen ze de bestuurder te stevig vastgrijpen, hun spieren aanspannen en een vloeiende swing voorkomen. Golfinstructeur Susie Corona beveelt aan om de perfecte gripdruk te vinden door uw bestuurder eerst verticaal voor u te houden met de lichtst mogelijke grip. Pauzeer een moment, laat de bestuurder vervolgens in een horizontale positie zakken en merk op hoeveel steviger je de club moet vasthouden om te voorkomen dat hij wegglijdt. Uw ideale gripdruk bevindt zich halverwege tussen de twee voorbeelden, of ongeveer gelijk aan de druk die nodig is om de club in een hoek van 45 graden met de grond te houden.

Vermijd de Skied Drive

Met de bal op een T-stuk is het mogelijk voor de bovenkant van uw bestuurder om het onderste deel van de bal te raken, als uw draaihoek te steil is. De bal springt dan hoog in de lucht - vandaar de term ‘iedskied” rijden, omdat de bal recht omhoog naar de hemel vliegt - maar hij vliegt niet ver. Vermijd de skidrive door de bal op de opgaande slag te raken. Begin je swing door de club laag en langzaam terug te brengen om een ​​brede backswing te bevorderen. Keer de club terug langs hetzelfde ondiepe pad op de downswing.

Vermijd de Topped Drive

Het toppen van de bal vindt plaats wanneer je letterlijk de bovenkant van de bal raakt met de onderkant van je club, wat resulteert in een schot dat naar voren op de grond rolt. Elk schot kan worden bijgevuld, maar het probleem komt het meest voor wanneer je een metalen bos slingert, zoals een bestuurder. Het probleem doet zich vaak voor wanneer een golfer uit zijn adrespositie komt voor contact. Als u de neiging heeft om uw ritten te overtreffen, raadt golfschrijver Steve Newell aan om zonder bal te oefenen. Plaats een T-stuk in de grond en spreek het aan alsof u wegrijdt. Zwaai met je bestuurder en probeer de tee te raken. Als je het consequent kunt raken, leg je een bal op de tee en probeer je dezelfde swing opnieuw te maken.

Plakken en haken repareren

Plakken en haken worden veroorzaakt wanneer u zijspeld op de bal aanbrengt. Er zijn verschillende redenen waarom dit kan gebeuren. Een veel voorkomende oorzaak van schijfvormige of gekoppelde schijven is echter een verkeerde grip. Als je de neiging hebt om je schijven te snijden, pak je de club vast en draai je je handen een beetje rechtsom om je grip te versterken. Als u uw schijven vaak vasthaakt, draait u uw handen tegen de klok in om uw grip een beetje te verzwakken.