Beoordelingen

Juiste ademhaling om metabolisme te stimuleren

Juiste ademhaling om metabolisme te stimuleren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De manier waarop we inademen heeft invloed op onze stofwisseling, omdat de hoeveelheid zuurstof die we innemen, bepaalt hoeveel calorieën we verbranden. Het is een onderbewuste gewoonte, maar je kunt bewust de manier waarop je ademt veranderen om je metabolisme te stimuleren. De meerderheid van de mensen ademt gewoonlijk oppervlakkig en ademt slechts de helft van hun longen met zuurstof. Wanneer u echter de juiste ademhalingstechniek gebruikt, vult u uw longen met zuurstof vanuit uw buik naar uw borst.

Effecten van ademhaling op metabolisme

Door zuurstof in te ademen, kunnen uw cellen meer energie produceren, waardoor uw metabolisme wordt verhoogd. Door uw bloed te verdunnen, verlaagt zuurstof uw bloeddruk, zodat bloed sneller door uw lichaam kan stromen, wat ook uw metabolisme verbetert. Daarom, hoe meer zuurstof in je lichaam, hoe sneller je metabolisme. Het verhogen van uw longcapaciteit en het bereiken van diepere ademhaling gebeurt langzaam in de tijd. Je lichaam moet ook wennen aan verhoogde zuurstofniveaus. Wees geduldig en werk elke dag aan je ademhaling om deze geleidelijk te verbeteren.

Juiste ademhalingsbeginselen

Adem in vanuit je buik, vanuit het laagste deel van je buik dat je kunt. Eerst moet je maag uitzetten als je inademt, daarna je ribben en ten slotte je borst. Houd je schouders naar beneden en ontspannen. Adem langzaam uit, ongeveer twee keer zo lang als je hebt ingeademd, waarbij je eerst de lucht uit je borst laat, dan je ribben en uiteindelijk je buik.

"Vuurademhaling" om het metabolisme te verhogen

Deze ademhalingsoefening zal je metabolisme verbeteren en je een kalm maar energiek gevoel geven. Ga staan ​​of zitten voor deze oefening, maar ga niet liggen. Adem in door je neus voor de telling van vier om je longen volledig te vullen. Zodra je longen vol aanvoelen, begin je "vuurademhaling" te doen door acht tot tien snelle kleine ademhalingen te nemen, in te ademen en uit te ademen zonder te pauzeren. Adem uit om je longen te legen. Herhaal dit voor maximaal 30 herhalingen.

Adembehoud om de longcapaciteit te vergroten

De ademhalingsoefening Kumbhaka Pranayama verhoogt uw zuurstoftoevoer, vergroot uw longen, rekt de intercostale spieren van uw ribbenkast uit en verhoogt uw metabolisme. Als u uw lucht 10 tot 20 seconden vasthoudt, krijgen uw longen meer tijd om de zuurstof uit uw adem te ontvangen. Adem in voor de telling van vijf, houd dan je adem vijf tot acht seconden in en adem acht seconden uit. Je zult de lengte van je ademhaling in de loop van de tijd vergroten. Doe deze oefening voor slechts een paar herhalingen de eerste keer dat je het doet, en verhoog dan elke week een herhaling.