Beoordelingen

Proper Body Mechanics: Lifting Techniques

Proper Body Mechanics: Lifting Techniques


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De juiste heftechniek en lichaamsmechanica zijn essentieel voor rugveiligheid en gezondheid. Het is belangrijk om bij het tillen de juiste positie van de wervelkolom te handhaven, ook wel de neutrale wervelkolom genoemd. Deze positie bevordert de natuurlijke S-vormige kromming van de wervelkolom en is de positie ongeveer halverwege tussen een volledige boog en volledige afronding van uw onderrug. Het risico op letsel aan de lage rug neemt toe bij het tillen met de rugspieren, buigen in de taille, draaien of wanneer de belasting te zwaar is. Veel voorkomende verwondingen geassocieerd met tillen zijn verrekkingen, verstuikingen en hernia.

Voorbereiding om op te tillen

Het eerste wat u moet doen om te zorgen dat een object veilig wordt opgetild, is uw taak plannen. Bepaal waar u het item naartoe wilt verplaatsen en zorg voor een duidelijk pad. Bepaal hoe u moet tillen om de juiste positionering of goede lichaamsmechanica te behouden. Ten slotte moet u bepalen of u hulp nodig hebt om de taak veilig te beheren, inclusief een extra persoon of hijsuitrusting

Heftechnieken

De belangrijkste punten om veilig te tillen zijn belasting, hefboom, lordosis, longen en benen. U moet ervoor zorgen dat de lading beheersbaar is of hulp krijgen. Om een ​​korte hefboomarm te behouden, moet de last altijd dicht bij uw lichaam worden gehouden. Behoud de natuurlijke S-vormige kromming van de wervelkolom of lordosis en span uw kernspieren aan terwijl u optilt. Hou je adem niet in; adem uit terwijl je het object optilt. Gebruik altijd uw beenspieren voor veilig tillen; ben nooit afhankelijk van uw rugspieren om het werk te doen. Buig nooit in de taille voorover om items van een lager oppervlak te pakken. Het is belangrijk om nooit uw wervelkolom te draaien, dit verhoogt de drukkrachten en kan leiden tot verder letsel. Als je het voorwerp moet omdraaien, draai dan je voeten en stap rond om te voorkomen dat je achterin draait.

Hijsen van gevarieerde hoogten

Als je van de vloer of een lager oppervlak optilt, hurk of kniel. Houd het artikel dicht bij u en buig niet om uw middel. Het is mogelijk dat u het item op uw knie moet laten rusten als u vanuit knielen overgaat in een volledige staande positie. Plaats bij het hurken het voorwerp tussen uw knieën als voorbereiding op de lift. Buig uw knieën wanneer u de last naar een lagere oppervlakte laat zakken en gebruik uw rug niet. Als u boven uw hoofd optilt, brengt u een kruk dichter bij de gewenste hoogte van het object en houdt u het object altijd voor u.

Golfer's lift

Buigen in de taille zorgt voor aanzienlijke drukkrachten op de rug, zelfs zonder een item op te tillen. Zelfs voor kleine, lichtgewicht artikelen moet je oefenen met hurken of knielen. Een andere optie voor het veilig tillen van kleine objecten is de lift van de golfer. Om deze lift correct uit te voeren, moet je de natuurlijke boog van je wervelkolom behouden. Terwijl je met één arm naar beneden reikt, til je het andere been op om tegenwicht te bieden en de juiste positie van de wervelkolom te behouden. U kunt ervoor kiezen om met een niet-liftende hand een stabiel oppervlak vast te houden als u zich onevenwichtig voelt.

Middelen