Beoordelingen

Het proces van spierontspanning en -contractie

Het proces van spierontspanning en -contractie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Spiercontractie en ontspanning komen meerdere keren in de loop van een dag in uw lichaam voor, vooral als u actief bent. Spieren hebben vezels en de vezels zijn gegroepeerd in fascicles, of bundels, die individuele skeletspieren vormen. Er zijn drie toestanden waarin spieren bestaan: samengetrokken, ontspannen of uitgerekt. Je hersenen en centrale zenuwstelsel hebben veel te maken met het proces van spiercontractie en ontspanning.

Centraal zenuwstelsel

Je centrale zenuwstelsel regelt de meeste acties die je lichaam dagelijks uitvoert. Het zijn je hersenen die communiceren met je lichaam en je spieren vertellen te samentrekken of te ontspannen. Zonder directe verbinding van zenuwen trekken spieren niet samen.

Neuronen

Neuronsignalen worden geproduceerd in uw ruggenmerg via neurologische paden en vervolgens in de vezels van samentrekkende spieren. Er is iets genaamd een "motorische eindplaat" in de vezels van je spieren; het is een reactief plasmamembraan en het is zijn taak om contractie en ontspanning te communiceren.

Spiercontractie

Spiervezels trekken samen als reactie op zenuwprikkels van uw centrale zenuwstelsel. Dit is een actief proces dat de afgifte van calcium op cellulair niveau van de spiervezel inhoudt en een "ratelend" effect veroorzaakt dat resulteert in het verkorten of samentrekken van individuele spiervezels.

Spierontspanning

Zodra uw spier samentrekt, geeft de ruimte tussen de motorische eindplaat en de vezels een enzym af, acetylcholinesterase genaamd, dat de actiestroom beëindigt. Hierdoor stopt de spier met samentrekken en begint ontspanning. Wanneer ontspanning begint, trekt de tegengestelde spier samen en trekt de oorspronkelijke samentrekkende spier terug op zijn plaats.Opmerkingen:

 1. Gardazshura

  Zal uw gezondheid schetsen,

 2. Murdoch

  Volgens mij vergist u zich. Ik kan het bewijzen.

 3. Ascalaphus

  Je hebt geen gelijk. Ik ben er zeker van. Ik kan het bewijzen. Schrijf in PM, we zullen praten.

 4. Bron

  Goed ding

 5. Barday

  Bedankt! Cool ding !!!

 6. Nahum

  Gefeliciteerd, je hebt gewoon een geweldige gedachte.Schrijf een bericht