Beoordelingen

Professionele voetbalregels voor de speler in de neutrale zone

Professionele voetbalregels voor de speler in de neutrale zone


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In voetbal wordt de neutrale zone - het gebied tussen de aanvallende en verdedigende lijnen - vastgesteld wanneer de bal klaar is om te spelen. Op dat moment mag geen van beide teams de zone betreden. De neutrale zone duurt alleen totdat de bal is gebroken, op welk punt het hele speelveld een eerlijk spel wordt, totdat het fluitje blaast en de bal opnieuw gemarkeerd is als klaar voor spel.

Neutrale zone-inbreuk

Een verdedigende speler die de neutrale zone betreedt, wordt in bepaalde gevallen om een ​​straf van 5 yard gevraagd. Volgens regel 7, sectie 4, artikel 4 (a) van de NFL-regels, als een verdedigende speler verder gaat dan of parallel loopt aan een aanvallende lijnwachter voordat de bal wordt gebroken, en als de verdediger dan een "ongecontroleerd" pad naar de quarterback of kicker heeft , wordt het spel onmiddellijk gestopt en wordt de verdediging opgeroepen voor de overtreding. De verdediger krijgt geen kans om terug te keren naar zijn zijde van de neutrale zone. In overeenstemming met artikel 4 (b), als een verdediger de zone betreedt en ervoor zorgt dat een aanvallende speler in 'nabijheid' beweegt, wordt de verdediging beschuldigd van een overtreding. Spelers in de nabijheid zijn linemen binnen 2 1/2 posities van de verdediger. Als de verdediger zich bijvoorbeeld in het midden bevindt, worden de vijf linemen van tackle-to-tackle, plus de quarterback, in dichte nabijheid beschouwd. Als de verdediger zich in de opening bevindt buiten een aanvalsuitrusting, zijn alleen de uitrusting en bewaker die zich het dichtst bij de verdediger bevindt in de buurt, evenals elke ontvanger opgesteld aan de zijde van de verdediger van de bal.

Neutrale zone Niet-oproep

Een verdedigende speler die in de neutrale zone stapt, trekt niet automatisch een penalty. Als een linebacker bijvoorbeeld één stap voorbij het punt van het voetbal neemt en vervolgens terugkeert naar zijn kant van de bal voordat deze wordt gebroken, wordt geen penalty geroepen, op voorwaarde dat hij geen contact maakt met een aanvallende speler en geen aanstootgevende speler beweegt .

Buitenspel en inbreuk

Als een verdediger de neutrale zone passeert en niet terugkeert naar zijn kant van de zone voordat de bal wordt gebroken, maakt hij zich schuldig aan een buitenspelboete van 5 meter. Dit omvat een speler die in de neutrale zone staat. Als een verdediger de neutrale zone overtreedt en vóór de snap contact maakt met een aanvallende speler, wordt hij opgeroepen tot een strafschop van 5 meter.

Overtreding

Een aanvallende speler kan alleen worden opgeroepen voor een neutrale zone penalty als hij buitenspel staat. Zodra een andere aanvallende speler dan de quarterback in zijn positie is geplaatst, mag hij niet bewegen totdat de bal is gebroken, behalve voor een legale verschuiving. Daarom, als een lineman zijn standpunt inneemt en dan voor de snap beweegt, roept hij op voor een valse start, zelfs als hij naar voren stapt in de neutrale zone. Het idee is dat aanvallende linemenen niet proberen om verdedigers te misleiden om de neutrale zone te overtreden. De quarterback kan echter proberen verdedigers de zone binnen te halen via een lastige snap-count. De quarterback kan bijvoorbeeld zijn cadans veranderen of een voorlopig snap-signaal schreeuwen, vooral luid om de verdediging voor de gek te houden door te geloven dat de bal bijna wordt gebroken, in de hoop dat ze naar voren in de neutrale zone komen en een penalty trekken.

Middelen