Beoordelingen

De juiste correctie voor een golfswing en de bal naar rechts duwen

De juiste correctie voor een golfswing en de bal naar rechts duwen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een push is een schot dat direct naar rechts gaat, voor een rechtshandige golfer. Soms een blok genoemd, kan de push een frustrerend en mysterieus schot zijn. Het lijkt uit het niets te verschijnen en komt vaak voort uit een schijnbaar redelijk goed uitgevoerde golfswing. Een push is het gevolg van een aantal mogelijke factoren en kan enigszins moeilijk te corrigeren zijn.

Oorzaken

In wezen resulteert een duwtje erin dat het slagvlak open blijft bij impact. Slechts een paar graden naar rechts draaien bij een botsing kan een schot opleveren dat 10 of meer meter offline raakt. De reden dat de bal recht naar rechts gaat, in plaats van van links naar rechts te draaien zoals in een schijf, is omdat het zwenkvlak nog steeds op pad is. Een plakje daarentegen is het resultaat van zowel een open slagvlak als een van buiten naar binnen draaiend pad. Dit zwenkpad zorgt ervoor dat de club de bal snijdt, waardoor de spin van links naar rechts gaat.

Timing en tempo

Een push is meestal een timingprobleem. Hoewel alle technische basisprincipes van je swing correct kunnen zijn, kan een slechte timing ervoor zorgen dat je het clubblad te lang open laat en de bal duwt. Een timing oefening om ervoor te zorgen dat je de swing in een synchrone, vloeiende beweging uitvoert, is te tellen. Je backswing moet een telling van één hebben, en de downswing een telling van één. Dit voorkomt dat je de downswing te snel begint.

Rechterkant door

Een andere reden dat het clubgezicht open kan blijven bij impact, is het falen om de rechterkant van het lichaam door de bal te roteren. Om dit te corrigeren, oefen je met de rechtervoet af te duwen tijdens de neergang en je rechterknie naar het doel te draaien. Wanneer u klaar bent met uw schot, moet uw borst naar het doel zijn gericht en moet uw rechterhiel volledig van de grond zijn.

Laat de club vrij

Een laatste oorzaak van een push is het falen om de club goed te bevrijden door impact. Na de botsing moet de rechterhand over de linker kruisen en moeten je armen en de knuppel volledig naar het doel zijn uitgestrekt. Als je de club scherp naar links schuift of de rechterhand niet oversteekt, blijft het slagvlak open en vliegt de bal naar rechts.

Middelen