Beoordelingen

De juiste plaatsing van de voet op een elliptische trainer

De juiste plaatsing van de voet op een elliptische trainer


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De elliptische machine wordt toepasselijk genoemd als de pedalen in een elliptisch of ovaal patroon bewegen. Omdat uw voeten tijdens het trainen niet van de pedalen komen, bieden elliptische machines een cardiovasculair alternatief met weinig impact op loopbanden. Waar en hoe u uw voeten op een elliptische machine plaatst, zijn belangrijke overwegingen voor een comfortabele en effectieve training.

Pedaalfuncties

De pedalen van een elliptische machine variëren in beweging, grootte, materiaal en functies. Elliptische machines met voorwielaandrijving - het vliegwiel bevindt zich aan de voorzijde van de machine - hebben een vlakker bewegingspatroon dan elliptische machines met achterwielaandrijving. Deze vlakke beweging kan voet gevoelloosheid veroorzaken, vooral na lange trainingen. Het American College of Sports Medicine beveelt aan om een ​​elliptische machine met achterwielaandrijving te gebruiken voor een natuurlijkere, comfortabelere beweging. Als u een front-drive machine gebruikt, kies dan een met scharnierende pedalen. Deze pedalen draaien mee met de beweging van je enkels en elimineren een deel van de stress door de vlakke beweging. De pas van het pedaal is de verste afstand die de pedalen van elkaar kunnen verwijderen. Korte paslengtes kunnen je krap en ongemakkelijk doen voelen. Kies een elliptische trainer met een voldoende lange paslengte zodat uw bewegingen natuurlijk aanvoelen.

Plaatsing van de voet

De maat van de pedalen kan per merk verschillen. Gebruik een machine met pedalen die groot genoeg zijn om de volledige lengte van uw voet aan te kunnen. Plaats uw voeten in het midden van de pedalen. Duw uw voeten niet naar voren tegen de voorkant van de pedalen - dit kan ongemak veroorzaken tijdens lange trainingssessies.

Voet beweging

Als u op uw voetballen blijft zitten terwijl u een elliptische machine gebruikt, kan de voortdurende en overmatige druk gevoelloosheid en ongemak veroorzaken. De American Council on Exercise beveelt aan om over de hele lengte van je voet te rollen terwijl je glijdt - vergelijkbaar met de natuurlijke beweging die optreedt tijdens het lopen. Dit verdeelt het gewicht over een groter deel van je voet, waardoor gevoelloosheid en ongemak verminderen.

Het formulier

Het is belangrijk om op de elliptische machine een goede lichaamshouding te handhaven. Sta rechtop; leun niet naar voren of naar achteren. Houd de handgrepen niet te stevig vast. Als u nieuw bent bij de elliptische machine, begin dan met alleen vooruit trappen. Perfectioneer deze techniek voordat u meer geavanceerde variaties toevoegt, zoals achteruit trappen. Raadpleeg altijd een arts voordat u met een trainingsprogramma begint.