Beoordelingen

Juiste Oefeningstechniek op een StairMaster

Juiste Oefeningstechniek op een StairMaster


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De trap-klimmer machine is een hart-pompende, zweet-inducerende training. Denk na over de moeite die het kost om een ​​trap te beklimmen en stel je dan voor dat je dat 30 minuten lang doet. Je hart, longen, benen en kern werken samen om de stappen te blijven beklimmen voor een stationaire training die je naar grote hoogten brengt.

Lichaamspositie

Plaats uw voeten in het midden van het pedaal met een gelijke afstand aan elke kant van uw voet. Je hiel moet onder je knie zijn, in plaats van je knie boven je tenen te hebben. Gebruik een goede houding tijdens het klimmen. Houd je hoofd vooruit, je schouders naar beneden, je borst omhoog, je kern strak en je armen ontspannen. Plaats uw handen op de rails voor evenwicht, maar grijp niet tegen de rail.

Beenbeweging

Wanneer u de machine nadert, zullen beide pedalen ongeveer waterpas staan. Zodra u op een pedaal trapt, begint het te dalen. Dit is wanneer je begint met de trapklimmende beweging met je benen. Duw één pedaal naar beneden en het andere pedaal komt naar boven. Duw door je hiel om je bilspieren te gebruiken. Duw naar een niveau dat comfortabel aanvoelt voor jou. U kunt kleine stappen van 6 tot 8 inch diep gebruiken of grotere stappen van 8 tot 12 inch diep. Wissel je stappen af ​​op een tempo waarmee je een gesprek kunt voeren en je niet helemaal benauwd raakt.

Weerstand

Trapklimmers hebben een instelbare weerstand. Kies als beginner een lichte weerstand zodat u niet hard hoeft te duwen om de pedalen te laten zakken. Wanneer uw kracht en uithoudingsvermogen verbeteren, verhoogt u de weerstand voor een grotere spieruitdaging en om verbeteringen te blijven zien. Een hogere weerstand vertraagt ​​je stapsnelheid, wat je kan helpen een goede houding te behouden. Als u merkt dat u op de machine leunt voor ondersteuning, verhoogt u de weerstand zodat u uw gewicht in het midden van uw benen kunt houden.

Looptijd

De trapklimtraining is een aerobe activiteit. Je hartslag stijgt. Je ademhaling versnelt en je kunt het consistent doen. Probeer 20 tot 30 minuten trappen te lopen. Een warming-up van 5 minuten op een lage intensiteit begint uw trainingssessie en vervolgens verhoogt u geleidelijk uw snelheid of weerstand. Blijf 15 tot 20 minuten trainen met matige intensiteit en volg deze met een cooldown van 5 minuten op een lage intensiteit. Naarmate uw conditie verbetert, voegt u 5 tot 10 minuten per training per week toe.