Beoordelingen

Juiste mechanica om te wandelen

Juiste mechanica om te wandelen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoewel wandelen een oefening met weinig impact kan zijn, kan een verkeerde houding leiden tot spierspanning en ongemak dat bijdraagt ​​aan letsel. De juiste mechanica tijdens het lopen zorgt er ook voor dat je de grootste voordelen van het lopen krijgt - inclusief strakkere kernspieren. Hoewel goed wandelen de oefening kan perfectioneren, kun je profiteren van minder rugpijn en ongemak. Raadpleeg uw arts voordat u met een trainingsprogramma begint.

Hoofd en nek

Als u na een loopsessie vaak pijn in de bovenrug, schouder of nek ervaart, houdt u uw hoofd mogelijk niet goed vast. Je hoofd moet recht zijn, met je blik ongeveer 15 tot 20 voet voor je, volgens MayoClinic.com. Als je kin evenwijdig is aan de grond, houd je je hoofd hoog genoeg. Je zou geen spanning op je schouders moeten voelen. Houd je schouders naar beneden en beweeg zo natuurlijk mogelijk. Misschien wilt u cirkels maken met uw schouders naar voren en naar achteren om spanning te verlichten terwijl u loopt.

Torso

Het samentrekken van je buikspieren tijdens het lopen kan helpen om je buik te versterken en rugpijn te verminderen tijdens het lopen, volgens de New York Times. Span je buikspieren aan om je houding zo recht mogelijk te houden. Als je je buikspieren niet genoeg gebruikt tijdens het lopen, heb je meer kans op rugpijn omdat je rug dit zal compenseren.

Armbewegingen

Armzwaai kan helpen om uw wandeling te versnellen en de intensiteit van uw trainingsroutine te verhogen. Een soepele, niet-schokkerige armzwaai kan worden bereikt door je gebogen armen zachtjes in een natuurlijke beweging te zwaaien, volgens MayoClinic.com. Je moet geen vuist maken, omdat dit de armspanning verhoogt en de bloedstroom beïnvloedt. Juiste armzwaaien verbetert je balans en verbrandt 5 tot 10 procent meer calorieën, volgens Go Ask Alice !, een gezondheidsbron van de Columbia University. Zwaai uw armen niet te hoog om uw beste evenwicht te behouden - ze mogen niet hoger komen dan uw borstbeen.

Positie van de voet

Een juiste voetpositie tijdens het lopen helpt om een ​​soepele, gelijkmatige beweging te creëren die pijn in voet, knie en rug minimaliseert. Laat je hiel eerst de grond raken en rol dan zachtjes richting de voorkant van je voet richting je teen, volgens MayoClinic.com. Probeer zo zacht mogelijk met je hiel op de grond te slaan. Je schoenen moeten ondersteunend zijn, met een zool die dik genoeg is om schokken te absorberen, maar toch flexibel genoeg om door de rollende voetbeweging te bewegen. Als u tijdens het lopen veel lawaai maakt, kan dit erop wijzen dat u niet de juiste mechanica oefent.