Beoordelingen

Correct duwen en trekken van lichaamsmechanica

Correct duwen en trekken van lichaamsmechanica


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Duw- en trekbewegingen komen voor op het werk, in de sport en tijdens huishoudelijke taken. De veiligheid en efficiëntie van deze bewegingen hangen gedeeltelijk af van uw kracht, maar uw houdingsuitlijning en lichaamsmechanica spelen een nog belangrijkere rol. Door de juiste hoeveelheid benodigde kracht te beoordelen en de veiligste beweging te volgen, worden duw- en trekwonden voorkomen.

Voortvarend

Veel mensen herinneren zich om hun knieën te buigen wanneer ze een zwaar voorwerp optillen, maar vergeten dit te doen tijdens duw- en trekbewegingen. Je knieën buigen en je buik naar binnen trekken om je diepe kernspieren aan te trekken, beschermt je onderrug tegen pijn en letsel. Wanneer u de keuze hebt tussen duwen en trekken, biedt duwen een veiliger alternatief voor uw onderrug, omdat u hiermee uw eigen lichaamsgewicht kunt gebruiken terwijl u een neutrale houding van de houding behoudt. Voor maximale veiligheid leunt u iets naar het object dat u duwt.

Trekken

Als het enige is om aan het object te trekken, buig dan je knieën en plaats een voet voor de andere, met behoud van een brede steunbasis. Als je het object dicht bij je houdt, heb je een betere hefboomwerking van je benen en minder stress op je onderrug. Houd een rechte rug, met je armen dicht bij je lichaam, en bescherm je polsen door ze recht te houden. Verander de richting met uw voeten wanneer u moet draaien. Draai nooit aan uw wervelkolom.

Algemene veiligheidsoverwegingen

Voordat u besluit om een ​​object te duwen of te trekken, moet u beoordelen of het veilig is om dit te doen, of dat u om hulp moet vragen. Overweeg het gewicht van het object in vergelijking met uw eigen gewicht en spierkracht, de lengte van het object en de aanwezigheid van een comfortabele, ergonomische handgreep. Als de belasting mogelijk instabiel is, moet u bepalen wat u moet doen om deze te stabiliseren voordat u dit probeert te doen. Reinig het bewegende oppervlak voordat u begint. Stof of vuil kan de bewegingsvrijheid van het object belemmeren.

Spieronevenwichtigheden

Onevenwichtigheden tussen uw duwende en trekkende spieren veroorzaken grote schade aan uw lichaamsmechanica. Als je workout de nadruk legt op pushups, bankdrukken en leg-presses, maar je zult zelden pull-ups, zittende rijen, lat pull-downs of hamstring krullen uitvoeren, creëer je een spieronbalans die je klaarmaakt voor een blessure. Deze onevenwichtigheden komen naar voren in je houding en algehele uiterlijk. Een overontwikkelde borst en een onderontwikkelde rug zorgen bijvoorbeeld voor een slappe houding. Slouch maakt het moeilijk om je kern te betrekken. Gebrek aan kernondersteuning brengt u in gevaar tijdens trek- en duwactiviteiten.