Beoordelingen

Juiste zitpositie voor het rijden op een hometrainer

Juiste zitpositie voor het rijden op een hometrainer


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoewel fervente fietsers tijd en geld zullen spenderen met hun racefiets precies op hun lichaam aan te passen, kunnen bezitters van hometrainer de juiste pasvorm over het hoofd zien. Onjuiste zitpositie kan uw knieën bezeren, uw onderrug belasten en onaangenaam schuren en zweren op uw achterste uiteinde veroorzaken. Of u nu een ronddraaiende fiets, een staande hometrainer of een ligfiets gebruikt voor uw indoortraining, als u even de tijd neemt om uw stoel aan te passen, krijgt u een gelukkiger en veiliger training.

Spinning Fietsen

Spinningfietsen hebben een zit- en rijpositie vergelijkbaar met een racefiets. De hoogte van uw stoel op een draaiende fiets is gebaseerd op de lengte van uw been. U hoeft het meetlint niet uit te breken; zoek gewoon een vriend of een grote spiegel om je been te observeren. Wanneer het pedaal in de zes uur positie staat, moet uw been bij de knie een bocht van 25 tot 35 graden hebben. Als dit niet het geval is, past u de zithoogte aan. Terwijl u het pedaal naar de drie uur positie brengt met de bal van uw voet op het midden van het pedaal, moet de voorkant van uw knie op één lijn liggen met het midden van het pedaal. Als uw knie niet in lijn is, verstelt u de stoel naar voren of naar achteren. Je stoel moet ook min of meer vlak zijn. Sommige rijders willen de stoel iets naar voren of naar achteren kantelen, maar dit kan uw rug belasten.

Staande fietsstoeltjes

De zitpositie op staande fietsen is vergelijkbaar met die van spinningfietsen. Het belangrijkste verschil dat moet worden opgemerkt, is dat de stoel die bij de meeste staande fietsen wordt geleverd, een breed zadel is met een behoorlijke hoeveelheid kussen. Hoewel dit er comfortabel uitziet, kan de brede stoel pijn in de benen veroorzaken omdat de ruggen van je dijen voortdurend tegen de rand van de stoel komen. Dit zorgt ervoor dat je naar voren wilt schuiven op de stoel, en dwingt je lichaam in een ongemakkelijke positie die rugpijn kan veroorzaken. Als het afneembaar is, verwissel je je stoel voor een iets smallere stoel uit een fietsenwinkel of fitnesswinkel.

Ligfietsen

Ligfietsen hebben een rugleuning met een brede kuipstoel en kunnen een goede optie zijn voor mensen met rugpijn zolang de stoel correct is geplaatst. Terwijl u op de stoel zit en trapt, moeten uw knieën op gelijke hoogte met of boven uw heupen blijven. Wanneer uw been zich aan het einde van de pedaalslag bevindt, moet er nog steeds een bocht van 10 tot 15 graden in de knie zijn. Minder dan dit zal je knie overbelasten; meer dan dit zal je je krap voelen. Wanneer uw been de bovenkant van de pedaalslag bereikt, moet uw been 90 graden bij de knie worden gebogen.

Problemen met zitplaatsen oplossen

Fietsen mag geen pijn doen. Als dit het geval is, is dit vaak gerelateerd aan de stoelpositie. Als je knie pijn doet, controleer dan of je zitplaats niet te hoog of te laag is en zorg ervoor dat je de bal van je voet gecentreerd op het pedaal houdt. Als uw nek of armen vermoeid aanvoelen, kunt u zich inspannen om het stuur te bereiken en moet u uw stoel naar voren bewegen. Rugpijn kan worden veroorzaakt doordat uw stoel niet waterpas staat. Als u zich krap voelt op de fiets, is uw hometrainer mogelijk te klein of moet uw stoel verder van het stuur worden geplaatst. Elke intense pijn moet door een arts worden behandeld.Opmerkingen:

 1. Amald

  de uitdrukking prachtig en het is tijdig

 2. Yusef

  Het is jammer, dat ik nu niet kan uiten - ik ben te laat voor een vergadering. Ik zal worden vrijgelaten - ik zal noodzakelijkerwijs de mening over deze vraag geven.

 3. Kekipi

  Ben echt benieuwd :)

 4. Launder

  Deze zin is onvergelijkbaar)))Schrijf een bericht