Beoordelingen

Juiste schouder- en heuprotatie in de golfswing

Juiste schouder- en heuprotatie in de golfswing


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er zijn verschillende manieren om de golfswing te benaderen. Sommigen kijken bijvoorbeeld naar de schommel en zien het lichaam rond een redelijk stabiele middenas draaien - de wervelkolom van de golfer. De rotatie wordt gegenereerd door je heupen en schouders, die van het doelwit op de achterzwaai afwenden en vervolgens naar het doelwit tijdens de neergang. Zonder de juiste schouder- en heuprotatie verliest u niet alleen kracht, maar bent u ook veel minder kans om de bal vierkant te raken en een nauwkeurig schot te produceren.

Backswing heuprotatie

Afgebeeld van bovenaf draaien je heupen met de klok mee op de achterzwaai, of tegen de klok in als je linkshandig bent. Deze heuprotatie helpt je de club terug te nemen terwijl je wat gewicht op je achterste voet overbrengt. Het is belangrijk dat je heupen echter roteren in plaats van recht naar achteren te bewegen. In zijn boek 'Mijn 55 manieren om je golfscore te verlagen', stelt Jack Nicklaus voor je te concentreren op slechts één heup, om je een beter mentaal beeld te geven. Concentreer je tijdens de backswing op je rugheup weg van de bal. Een andere manier om te voorkomen dat je je heupen slingert, is je te concentreren op het overbrengen van je gewicht naar de binnenkant van je achterste voet. Als u problemen ondervindt bij het voltooien van een goede heupbocht, sluit u uw houding enigszins op adres door uw achterste voet enkele centimeters naar achteren te bewegen.

Backswing schouderrotatie

Je schouders moeten ongeveer 90 graden draaien tijdens de backswing. Bovenaan uw rugzwaai moet uw leidende schouder ongeveer op dezelfde plaats zijn als uw achterste schouder op adres was, als gevolg van de juiste heup- en schouderbochten. Bovendien moet je rug naar het doel zijn gekeerd en moet je linkerschouder onder je kin zijn wanneer je met de neergang begint. In het boek 'Wat is een golfspeler te doen?' Zegt Ernie Els dat als je op zoek bent naar meer afstand, je schouders nog verder op de backswing wilt draaien.

Downswing heuprotatie

Je heupen draaien in de tegenovergestelde richting tijdens de downswing, waardoor je lichaam uit het zwenkpad komt en het gewicht op je voorste voet wordt overgedragen. Als je Nicklaus 'één-heup mentale strategie volgt, concentreer je dan op het draaien van je achterste heup naar de bal op de downswing. Net als in de backswing is het belangrijk om te voorkomen dat je heupen zijdelings verschuiven, in dit geval naar het doelwit. Als je lichaam vierkant staat ten opzichte van de doellijn tijdens je follow-through, dan heb je je heupen volledig gedraaid. Als je moeite hebt met de neergaande heupbocht, draai je voorste voet dan meer naar het doel op adres.

Downswing Schouderrotatie

Haast u niet met uw schouderzwaai. Laat je heupen eerst beginnen te draaien. In zijn boek "Hoe speel ik golf", zegt Tiger Woods dat hij zijn armen op natuurlijke wijze laat vallen aan het begin van de downswing en ze voor zijn lichaam houdt. Begin met je schouderrotatie wanneer je handen tot ongeveer heuphoogte zijn gezakt. Bij impact moet een denkbeeldige lijn die tussen je schouders loopt, parallel zijn aan de doellijn, hoewel een lijn die tussen je heupen loopt naar links van het doel moet wijzen - of naar rechts voor een linkshandige speler.