Beoordelingen

Juiste Wall Sit Down Oefening

Juiste Wall Sit Down Oefening


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een goede wandzitting verhoogt het uithoudingsvermogen en versterkt de spieren in de dijen en billen. De oefening is bijna als een squat, maar het is meer een statische beweging, wat betekent dat je de contractie vasthoudt in plaats van door een volledig bewegingsbereik te bewegen. Zoals altijd, overleg met uw arts voordat u nieuwe oefeningen doet, vooral als u een knieblessure of een eerdere gezondheidstoestand heeft.

Instructies voor oefeningen

Ga rechtop staan ​​met je rug tegen een muur gedrukt en je voeten ongeveer op schouderbreedte uit elkaar. Neem drie stappen van de muur af en buig je knieën. Schuif je rug langs de muur alsof je in een stoel gaat zitten. Blijf je lichaam zakken tot je knieën een hoek van 90 graden vormen. Houd de positie maximaal één minuut vast en ga dan weer rechtop staan. Herhaal indien mogelijk nog twee keer.

Variaties

Voor afwisseling, vind niet-traditionele plaatsen om aan de muur te zitten, zoals tegen een boomstam. Of ga aan de muur zitten met een vriend. Ga rug aan rug staan ​​met je schouders tegen elkaar gedrukt. Laat u tegelijkertijd in een squatpositie zakken, waarbij u uw schouders raakt en uw rug recht houdt. Houd zo lang mogelijk vast en keer dan terug naar de startpositie. Om de intensiteit van de wandoefening te vergroten, houdt u een set halters in elke hand of drukt u een bal tussen uw knieën terwijl u hurkt.

Tips

Plaats uw handen op uw hoofd of houd ze voor u uit terwijl u aan de muur gaat zitten oefenen. Laat uw handen niet op uw dijen rusten; dit ondersteunt een deel van uw lichaamsgewicht en vermindert de intensiteit van de training. Als deze oefening nieuw voor je is, begin je met alleen ondiepe squats. Verhoog geleidelijk de squat naarmate je kracht toeneemt. Oefen altijd de juiste vorm door uw rug recht te houden en uw schouders op en neer te trekken. Laat uw onderrug niet van de muur wegtrekken, omdat dit uw ruggengraat onder druk zet en tot pijn kan leiden.

Veiligheid

Om pijn en letsel te voorkomen, mag u nooit uw knieën voor uw tenen laten bewegen wanneer u de squat doet. Hurk niet dieper dan 90 graden en houd je tweede teen altijd op één lijn met je knieën. Stop onmiddellijk met trainen als u enige vorm van pijn ontwikkelt terwijl u aan de muur gaat zitten. Houd uw buikspieren gespannen en samengetrokken tijdens de hele oefening om uw onderrug te beschermen.